Ελλάδα

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Hellenic Train

Κλειστή η Συγγρού για την ασφάλεια των περαστικών

Parallaxi
τηλεφώνημα-για-βόμβα-στα-γραφεία-της-hellenic-978975
Parallaxi

Συναγερμός σήμανε στα γραφεία της Hellenic Train το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς άγνωστοι τηλεφώνησαν και ενημέρωσαν για την ύπαρξη βόμβας.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 17:30 στην Άμεση Δράση (100) και υποστήριξε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονικό προσδιορισμό για το πότε θα εκραγεί.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) οι οποίοι ερευνούν τα γραφεία, ενώ έχει κλείσει και η Λεωφόρος Συγγρού έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο μαζικών διαμαρτυριών, αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στην Hellenic Train

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα περίπου 30 ατόμων στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 9:05 το βράδυ της 10ης Μαρτίου, με τους δράστες να πετούν πέτρες προκαλώντας φθορές στις τζαμαρίες του κτιρίου και στην είσοδο των γραφείων.

Λίγο αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, ενώ σε ένα μακροσκελές κείμενο έθεσε τρία ερωτήματα «για το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη, που αν δεν απαντηθούν, οι 57 έως τώρα δολοφονημένοι δεν θα είναι τα θύματα, θα είναι τα πρώτα θύματα».

Αυτά είναι: «Γιατί συνέβη, πώς θα πληρώσει αυτός που φταίει, πώς δεν θα ξανασυμβεί».

Είχαν προηγηθεί πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών έξω από τα γραφεία της Hellenic Train τις προηγούμενες ημέρες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα