Επικαιρότητα

Την κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ ζητά το ΕΒΕΘ

Την κατάργηση των τελών εισόδου για όσους προμηθεύονται προϊόντα από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή.

Parallaxi
την-κατάργηση-των-τελών-εισόδου-στην-κ-356263
Parallaxi

Την κατάργηση των τελών εισόδου για όσους προμηθεύονται προϊόντα από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), υποστηρίζοντας πως “η συγκεκριμένη πρακτική δεν υποστηρίζεται από καμία επιχειρηματική λογική, παρά μόνο από την καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος”.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, “με δυσάρεστη έκπληξη η διοίκηση του ΕΒΕΘ πληροφορήθηκε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ ότι “η εταιρεία αύξησε υπέρμετρα τα τέλη εισόδου για τους αγοραστές. Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί ορθή πρακτική η επιβολή τελών προς αγοραστές, για να προσέλθουν απλά και μόνο στον τόπο των συναλλαγών. Προφανώς, η εξακολούθηση αυτών των πρακτικών θα οδηγήσει στην ακύρωση των λειτουργιών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και την εκτροπή του εκεί πραγματοποιούμενου εμπορίου σε άλλους χώρους”.

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ διερωτάται ακόμα αν αυτή η εκτροπή αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας, “η οποία συμπαρασύρει με τις πρακτικές της την ελληνική Πολιτεία, τουλάχιστον ως εποπτεύουσα αρχή, σε πράξεις που δεν συνάδουν με την επιδιωκόμενη αναζωογόνηση της οικονομίας”. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του περασμένου Μαΐου, η Ομοσπονδία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών “η Ομόνοια” είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των τελών ανέρχεται σε 150%, από τα 0,80 λεπτά στα δύο ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα