Διεθνή

Το CNN απέλυσε τον Don Lemon μετά από 17 χρόνια συνεργασίας – Η ανάρτηση του

"μετά από 17 χρόνια στο CNN θα πίστευα ότι κάποιος από τη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει απευθείας"

Parallaxi
το-cnn-απέλυσε-τον-don-lemon-μετά-από-17-χρόνια-συνε-999569
Parallaxi

Παρελθόν από το CNN αποτελεί ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Ντον Λέμον (Don Lemon), ο οποίος όπως έκανε γνωστό μέσω των λογαριασμών του στα social media απολύθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο έπειτα από 17 χρόνια συνεργασίας.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα του Variety σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Λέμον κακοποιούσε τις συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο CNN, ενώ νωρίτερα φέτος, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για σχόλια που έκανε στον τηλεοπτικό αέρα.

Ο Λέμον ανακοίνωσε τα νέα στον λογαριασμό του Twitter, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τον ατζέντη του ότι απολύθηκε ενώ δήλωσε πως έμεινε “έκπληκτος”, καθώς “μετά από 17 χρόνια στο CNN θα πίστευα ότι κάποιος από τη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει απευθείας”.

Με ανάρτησή του στο Twitter το CNN χαρακτήρισε “ανακρίβειες” τα όσα ισχυρίζεται ο Ντον Λέμον και ανέφερε πως το δίκτυο πρόσφερε την ευκαιρία να συναντηθεί ο ίδιος με τη διοίκηση, αλλά “αντ’ αυτού δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter”.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του CNN, Chris Licht, δεν σχολίασε τα περί απόλυσης του Λέμον και δήλωσε ότι το δίκτυο και ο παρουσιαστής “χώρισαν τους δρόμους τους” και πως “ο Ντον θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειας του CNN και τον ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του τα τελευταία 17 χρόνια. Του ευχόμαστε να είναι καλά και θα τον επευφημούμε στις μελλοντικές του προσπάθειες”.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα του Variety που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου ο Λέμον έχει μακρά ιστορία αμφισβητήσιμης συμπεριφοράς προς τις γυναίκες, με την έκθεση να βασίζεται σε περισσότερους από δώδεκα πρώην και νυν συναδέλφους, οι οποίοι περιέγραψαν τον Λέμον ως ανοιχτά εχθρικό προς τις γυναίκες στο δίκτυο. Οι περισσότερες πηγές μίλησαν ανώνυμα στο ρεπορτάζ.

Ο Λέμον εργαζόταν στο CNN από το 2006 και ήταν ένας από τους παρουσιαστές της εκπομπής “CNN This Morning”. Πριν από αυτό, ο Λέμον παρουσίαζε την εκπομπή “Don Lemon Tonight” για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα