Top

Το Facebook συγχωνεύει το Messenger με το Instagram

18 μήνες μετά την ανακοίνωση του Mark Zuckerberg η συγχώνευση γίνεται τελικά πράξη

Parallaxi
το-facebook-συγχωνεύει-το-messenger-με-το-instagram-520434
Parallaxi
Εικόνα: Unsplash

Το Facebook Messenger και το Instagram συγχωνεύτηκαν. 18 μήνες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενσωματώσει τις δύο πλατφόρμες, το έκανε πράξη.

Έτσι η παλιά υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του Instagram, το Instagram Direct, αντικαταστάθηκε από το Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο πλατφορμών για πρώτη φορά.

Είναι το πρώτο βήμα προς τον στόχο συγχώνευσης όχι μόνο αυτών των δύο πλατφορμών, αλλά και για την ενσωμάτωση σε αυτές του WhatsApp όπως επίσης και για την ενεργοποίηση κρυπτογράφησης για όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των τριών εφαρμογών.

“Συνδέουμε την εμπειρία Messenger και Instagram για να προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες τους “, ανέφεραν οι Adam Mosseri και Stan Chudnovsky, οι επικεφαλής του Instagram και του Messenger αντίστοιχα. “Τα άτομα στο Instagram μπορούν να αποφασίσουν εάν θα ενημερώσουν αμέσως αυτήν τη νέα εμπειρία” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η συγχώνευση των δύο εφαρμογών απαιτεί τη συναίνεση του χρήστη για να επιτρέψει και τη συγχώνευση των λογαριασμών τους. Το Facebook προσφέρει νέες δυνατότητες για να δελεάσει τους χρήστες να το πράξουν. Έτσι εάν αποδεχτούν θα μπορούν να στείλουν “αυτοκόλλητα”, να παρακολουθούν βίντεο Instagram με φίλους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και να στέλνουν μηνύματα που εξαφανίζονται.

Το Facebook είπε ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν αμέσως σε «μερικές χώρες» και «σύντομα παγκοσμίως». Πάντως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα υπόλοιπα σχέδια που ανακοινώθηκαν στο ιστολόγιο του Zuckerberg τον Μάρτιο του 2019: την ενσωμάτωση δηλαδή του WhatsApp με το Facebook Messenger και το Instagram και την απόφαση ενεργοποίησης κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για όλες τις συνομιλίες στις τρεις πλατφόρμες.

Σε κάθε περίπτωση η αρχική ανακοίνωση επικρίθηκε ευρέως ως μια αντιληπτή απόπειρα για την προληπτική προστασία του Facebook από την αντιμονοπωλιακή επιβολή που θα μπορούσε να αναγκάσει να αποσπάσει το WhatsApp ή το Instagram σε ξεχωριστές εταιρείες.

Με πληροφορίες από: theguardian.com

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα