Το Instagram βάζει τέλος στις προσβλητικές λεζάντες

Επιστρατεύοντας ένα νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

Parallaxi
το-instagram-βάζει-τέλος-στις-προσβλητικές-λε-528438
Parallaxi

Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης το Instagram θα ελέγχει και θα προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με τις περιγραφές τους. Οι λεζάντες κάτω από τις φωτογραφίες ή τα βίντεο πολλές φορές μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικές για τρίτους και για αυτό το λόγο η εφαρμογή αποφάσισε να επέμβει.

Η εταιρία που πλέoν ανήκει στο Facebook έχει εκπαιδεύσει ένα σύστημα το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει τις δυνητικά προσβλητικές περιγραφές και με μια ευγενική υπενθύμιση θα ενημερώνει τους χρήστες πως ίσως θα πρέπει να την αλλάξουν. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα σε μερικές χώρες και θα εξαπλωθεί στους επόμενους μήνες.

Μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο να καταπολεμήσει τον κυβερνο-εκφοβισμό, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα. Μάλιστα το Instagram είχε χαρακτηρισθεί ως η χειρότερη πλατφόρμα παγκοσμίως, σε μια έρευνα του 2017 σχετικά με τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο.

Έτσι λοιπόν όταν ο χρήστης πληκτρολογεί μια επιθετική λεζάντα το Instagram θα τον ενημερώνει μέσω μηνύματος πως το κείμενο του μοιάζει με άλλα που ήδη έχουν χαρακτηρισθεί προσβλητικά από τρίτους. Επίσης το σύστημα δίνει την επιλογή να τροποποιηθεί η λεζάντα προτού δημοσιοποιηθεί, χωρίς όμως να είναι αυτό υποχρεωτικό.

 «Πέρα από τον περιορισμό της εξάπλωσης του εκφοβισμού, η προειδοποίηση θα βοηθά στο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους στο τι δεν επιτρέπουμε στο Instagram και πότε ο λογαριασμός ενός χρήστη κινδυνεύει να καταπατήσει τους κανονισμούς μας», ανέφερε η πλατφόρμα σε ιστολόγιο της.

Τον περασμένο Ιούλιο η εφαρμογή εφάρμοσε μια ανάλογη υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης για να ειδοποιεί τους χρήστες. «Τα αποτελέσματα έως τώρα είναι ενθαρρυντικά και βρήκαμε ότι αυτού του τύπου οι προτροπές μπορούν να ωθήσουν τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα λόγια τους, εφόσον τους δίνεται η ευκαιρία», σύμφωνα με το Instagram.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα