Ελλάδα

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει τη βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ

Καλεί την αστυνομία για άμεση σύλληψη των δραστών   

Parallaxi
το-κισε-καταδικάζει-τη-βεβήλωση-του-εβ-954343
Parallaxi

Για ανίερη πράξη βανδάλων, οπαδών της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού κάνει λόγο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, αναφερόμενο στον βανδαλισμό του Εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ, πράξη που καταδικάζει, καλώντας την αστυνομία για άμεση σύλληψη των δραστών.

Όπως αναφέρει το ΚΙΣΕ σε σχετική ανακοίνωση του:

«Το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο και βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτέλεσε, για μια ακόμη φορά, στόχο αποτρόπαιου βανδαλισμού. Η σβάστικα αποτυπώθηκε στο μνήμα που σηματοδοτεί την ιερότητα του χώρου, ενός εκ των παλαιοτέρων εβραϊκών νεκροταφείων της Ευρώπης -που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1942 από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους- και τον αφανισμό της μεγαλύτερης Ισραηλιτικής Κοινότητας της χώρας, της Θεσσαλονίκης, στο Ολοκαύτωμα. Παράλληλα, με φασιστικό σύμβολο βεβηλώθηκε και η μαρμάρινη αφιέρωση του Μνημείου.

Με το στίγμα της φρικαλέας ναζιστικής σβάστικας και φασιστικής έμπνευσης γκράφιτι, φεύγει το 2022, μια χρονιά κατά την οποία δεν είχε καταγραφεί  κανένα περιστατικό βεβήλωσης εβραϊκού χώρου. Καταδικάζουμε την ανίερη πράξη των βανδάλων, οπαδών της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού που εκφράζουν το μίσος και τον φανατισμό τους βεβηλώνοντας τη μνήμη νεκρών Θεσσαλονικέων Εβραίων. Καμιά ανοχή στον αντισημιτισμό!

Καλούμε τις Διωκτικές Αρχές να μεριμνήσουν για την άμεση σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα