Featured

Το κυνήγι στον Χορτιάτη απαγορεύεται αλλά μερικοί δεν νοιάζονται και παρανομούν!

Στην Ζ.Ε.Π. Κισσός απόψε.

Parallaxi
το-κυνήγι-στον-χορτιάτη-απαγορεύεται-657798
Parallaxi

Κυνηγός με τα σκυλιά του και καραμπίνα έχει στήσει καρτέρι στο Χορτιάτη. Η εικόνα είναι αποψινή, τραβηγμένη στην περιοχή του Κισσού.

Πρώτο πρόβλημα είναι πως μέχρι το τέλος του 2021 απαγορεύεται το κυνήγι σε όλες τις περιοχές του Χορτιάτη σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται για την απόφαση με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθ. 36344/05-08-2020 (Δ.Α.Δ. 1/2020 – Α.Δ.Α. 6ΖΞ1ΟΡ1Υ-3ΤΛ) Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021, και στην οποία γίνεται ρητή αναφορά πως “απαγορεύουμε το κυνήγι παντός θηράματος σε έκταση εμβαδού 2.217.860,16 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή της Δ.Κ. Χορτιάτη, Δ.Ε. Χορτιάτη, Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, για δυο (2) χρόνια, ήτοι μέχρι την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023”.

Δεύτερο πρόβλημα είναι πως ο συγκεκριμένος κυνηγός εντοπίστηκε στην ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Πολεοδομίας) του Κισσού στον Χορτιάτη. Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο επισκέπτονται παρέες και γονείς με νέα παιδιά γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εκτός από παράνομη και άκρως επικίνδυνη και για όλους αυτούς.
Κατά τα άλλα εντύπωση προκαλεί πως ο συγκεκριμένος κυνηγός δεν κάνει και καμία προσπάθεια να κρύψει την παρανομία του φορώντας το ειδικό γιλέκο που φωσφορίζει, όπως οφείλει, και το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει από τους διερχόμενους οδηγούς. Άραγε θα ελεγχθεί ποτέ;

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα