Ελλάδα

Το μήνυμα του «Koλλεγίου Ανατόλια» εν μέσω κοροναϊού

Η ανακοίνωση για το σχέδιο δράσης του.

Parallaxi
το-μήνυμα-του-koλλεγίου-ανατόλια-εν-μέ-569716
Parallaxi

Με αφορμή την εξάπλωσης του κοροναϊού, το «Koλλεγίου Ανατόλια» εξέδωσε με τη σειρά του σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με το δικό του σχέδιο δράσης.

Δείτε την ανακοίνωση του Κολλεγίου: 

Αγαπητά Μέλη της Κοινότητας του «Koλλεγίου Ανατόλια»

Παραμένοντας πιστό στη βασική του αρχή, το Κολλέγιο Ανατόλια δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Από το πρώτο στάδιο της εμφάνισης του κορωνοϊού εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τις αναμενόμενες αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία του campus και της σχολικής ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, προετοιμάσαμε τις υποδομές και τα συστήματά μας και με την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της χώρας, ξεκινήσαμε άμεσα τη λειτουργία τακτικής διαδικτυακής επαφής όλων των εκπαιδευτικών των μονάδων μας με τους μαθητές / τις μαθήτριές μας με την χρήση διαφόρων συστημάτων. Η χρήση των συστημάτων αυτών θα συνεχίσει να εξελίσσεται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των δοκιμαστικών εφαρμογών τους. Επιπλέον, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού μας, προετοιμάσαμε τη μετάβασή τους σε καθεστώς εργασίας εξ’ αποστάσεως.

Αρχικά, το σχέδιο δράσης μας φρόντισε να διαφυλάξει την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών / μαθητριών μας και του προσωπικού μας, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, αποστείλαμε εγκαίρως ενημερώσεις στην κοινότητά μας σχετικά με τον κορωνοϊό, εξοπλίσαμε όλους τους χώρους με αντισηπτικά τζελ, στείλαμε διεξοδικές οδηγίες υγιεινής και αυξήσαμε σημαντικά τις εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης σε όλο το campus. Οι επίσημες ιστοσελίδες μας φιλοξενούσαν έγκαιρα ενημερώσεις σε γονείς και μαθητές καθόλη τη διάρκεια των πρώτων εξελίξεων. Βασική μας προτεραιότητα ήταν να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της κοινότητάς μας και να διατηρήσουμε ανοιχτές τις σχολικές μας μονάδες ενόσω εξελίσσονταν το πρώτο κύμα εξάπλωσης του ιού. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα γνωστό κρούσμα ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού μας.

Μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για δύο εβδομάδες, αντιδράσαμε άμεσα και ξεκινήσαμε την εφαρμογή του σχεδίου δράσης μας, το οποίο περιελάμβανε ανακοινώσεις στους γονείς και μαθητές / μαθήτριες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στις επίσημες ιστοσελίδες μας και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Σχολείου. Παράλληλα, περιορίσαμε την πρόσβαση στο campus μόνο σε όσα μέλη του προσωπικού  είναι απαραίτητα για τη συνέχιση της περιορισμένης λειτουργίας του. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά, επιβεβαιώνοντας έτσι στην κοινότητά μας ότι υλοποιούμε όλες τις πιθανές και λογικές δράσεις που απαιτούνται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση αποτελεί μία πρόσκληση για την κοινότητά μας και ότι η εξ’ αποστάσεως μάθηση δεν μπορεί να υποστηρίξει όλες τις προσεγγίσεις σε ένα περιβάλλον τάξης, αλλά είμαστε βέβαιοι πως με καλή συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε ό,τι θέματα παρουσιαστούν. Χάρη στην αφοσίωση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού μας, αλλά και στην ανταπόκριση των μαθητών μας, η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί ομαλά για όσο διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας.

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων και των νέων μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, πήραμε την απόφαση για την προστασία της υγείας των εργαζομένων μας για άμεση μετάβαση σε καθεστώς εργασίας εξ’ αποστάσεως, εκτός εκείνων των θέσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και απαιτούν την φυσική παρουσία του εργαζομένου. Έχουμε βέβαια λάβει όλα τα μέτρα, ώστε η επικοινωνία με τις διοικητικές υπηρεσίες μας να συνεχιστεί κανονικά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναγνωρίσω την αφοσίωση όλων των συναδέλφων μου για τη γρήγορη και αποτελεσματική προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας, αντιλαμβανόμενοι την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δικής μας υγείας αλλά και των γύρω μας, και εύχομαι σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Σας προτρέπω να αποφεύγετε τις κοινωνικές επαφές και τις περιττές μετακινήσεις.

Σας ευχαριστώ για την αδιάκοπη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας και εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας τα καλύτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δρ Πάνος Βλάχος Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα