Διεθνή

Το να αναπνέεις τον αέρα του Λονδίνου ισοδυναμεί με 150 τσιγάρα το χρόνο

Αν δεν πάρουμε ριζοσπαστικά μέτρα τώρα για να περιορίσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση, στο μέλλον θα κοιτάξουμε πίσω σε αυτή την περίοδο αδράνειας με ντροπή.

Parallaxi
το-να-αναπνέεις-τον-αέρα-του-λονδίνου-ι-493666
Parallaxi

Το British Heart Foundation (BHF) προειδοποιεί πως η μόλυνση του αέρα του Λονδίνου θα πρέπει να καταστεί “δημόσια απειλή για την υγεία”. Σε ανάλυσή του το BHF δείχνει πως οι άνθρωποι που ζουν στο Newham, Westminster, Kensington and Chelsea και Islington του Λονδίνου είναι αυτοί που “χτυπάει” περισσότερο η μόλυνση, δηλαδή περίπου σαν να καπνίζουν 150 τσιγάρα το χρόνο.

Το BHF θέλει η επόμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο στενά όρια για τη μόλυνση του αέρα από τον World Health Organisation (WHO). Λέει ότι περίπου 11.000 στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις και θάνατοι εγκεφαλικού επεισοδίου κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλούνται από τη ρύπανση του αέρα των σωματιδίων.

Ο Jacob West, εκτελεστικός διευθυντής καινοτομίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο BHF, δήλωσε τα εξής: “Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που της αξίζει.

“Αν δεν πάρουμε ριζοσπαστικά μέτρα τώρα για να περιορίσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση, στο μέλλον θα κοιτάξουμε πίσω σε αυτή την περίοδο αδράνειας με ντροπή.”

Με πληροφορίες από independent.co.uk

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα