Επικαιρότητα

Το παγκάκι που… πέταξε στην Π.Π Γερμανού

Η καταγγελία του Σπύρου Βούγια.

Parallaxi
το-παγκάκι-που-πέταξε-στην-π-π-γερμανο-822437
Parallaxi

Σε μια καταγγελία προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Σπύρος Βούγιας.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο παγκάκι που υπήρχε στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανών, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει εξαφανιστεί από το σημείο.

Μάλιστα, ο κ. Βούγιας καλεί το Δήμο Θεσσαλονίκης να αναζητήσει τους υπεύθυνους για την κίνηση αυτή και να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Στα ευρύχωρα για όλους πεζοδρόμια της Παλαιών Πατρών, συνυπάρχουν αρμονικά αξιόλογα καταστήματα εμπορίου και εστίασης, πολυάριθμοι πεζοί και λίγο ευεργετικό πράσινο που κατάφερε να διασωθεί. Στα σημεία που υπάρχει το λιγοστό πράσινο, κατασκευάστηκαν παλαιότερα, καλαίσθητα και ανθεκτικά πέτρινα παγκάκια με ξύλινη επένδυση στο κάθισμα, που (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), είναι απολύτως απαραίτητα για να σταματήσει και να πάρει μια ανάσα κάποιος, ιδίως οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειες με παιδιά.

Ένα από τα παγκάκια αυτά, σε σημείο όπου ετοιμάζεται να ανοίξει μεγάλο κατάστημα εστίασης, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας πριν δύο μέρες. Ευτυχώς, οι δράστες δεν κατέστρεψαν και το πράσινο παρτέρι, γιατί αυτό που ενοχλούσε ίσως περισσότερο ηταν το παγκάκι, μπροστά στο οποίο δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Ελπίζω να μην προέβη κάποια υπηρεσία του Δήμου σ αυτή την εχθρική για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης πράξη. Αντίθετα, περιμένω να ενεργήσει δραστικά, εντοπίζοντας τους υπεύθυνους και αποκαθιστώντας άμεσα τη ζημιά. Αλλιώς (αν αρχίσουν να εξαφανίζονται και τα παγκάκια), θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι πολλών πως αυτή την τετραετία, όχι μόνο δεν θα γίνει τίποτα, αλλά δεν θα μείνει και τίποτα σωστό στη θέση του».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα