Διεθνή

Το σπουδαίο μήνυμα του δημάρχου του Λονδίνου μετά το Brexit

Τι ακριβώς είπε ο Sadiq Khan.

Parallaxi
το-σπουδαίο-μήνυμα-του-δημάρχου-του-λο-547166
Parallaxi

Λίγα χρόνια μετά το δημοψήφισμα, το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε τελικώς στις 31 Ιανουαρίου του 2020, να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από χθες, οι μέρες είναι αναμφίβολα γεμάτες με συναισθήματα, για άλλους κακά και άλλους καλά.

Με αφορμή το σημαντικότατο αυτό γεγονός ο Sadiq Khan, δήμαρχος του Λονδίνου, έγραψε με τη σειρά του το εξής μήνυμα:

“Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε σήμερα, αλλά το Λονδίνο παραμένει μια πραγματικά, ευρωπαϊκή πόλη. Συνεχίζουμε να είμαστε φάρος για προοδευτικές ιδέες, για φιλελεύθερες αξίες, ευφυΐα και πολυμορφία. Και θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως χρώματος στο δέρμα τους, χρώματος διαβατηρίου ή τα χρώματα στις εθνικές σημαίες.

Σε μια περίοδο συνεχούς αβεβαιότητας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ευρωπαίους που αποφάσισαν να κάνουν την πόλη μας το σπίτι τους. Είστε Λονδρέζοι. Δεν εμπλουτίζετε απλά την πόλη μας οικονομικά, αλλά και κοινωνικά και πολιτισμικά. Από το φαγητό μας και τη μόδα μας και μέχρι την καινοτομία και τις δημόσιες υπηρεσίες μας, εσείς είστε κεντρικοί άξονες για την επιτυχία της πόλης μας και για τους κεντρικούς λόγους για τους οποίους το Λονδίνο παραμένει η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο”.

Διαβάστε σχετικά: Η Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης-Η επόμενη μέρα

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα