Featured

Διαμαρτυρία φοιτητών στα γρασίδια της Φιλοσοφικής

Η Parallaxi μεταφέρει το κλίμα των αντιδράσεων των φοιτητικών συλλόγων για τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας στο ΑΠΘ

Άκης Σακισλόγλου
διαμαρτυρία-φοιτητών-στα-γρασίδια-τη-713398
Άκης Σακισλόγλου

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του Απθ, πικετοφορία με αποστάσεις, και κεντρικό σύνθημα «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών! ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ» από Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης. Aυτή τη στιγμή, οι φοιτητές παρουσίαζουν ένα δρώμενο.

Η φοιτήτρια Αννα Μαρία Ηλιού δηλώνει: ”δεν πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα. Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Διεκδικούμε μέτρα από δω και στο εξής αλλά και όλες τις νομικές ενέργειες για όσα έγιναν”

Σύμφωνα με την σχετική τους ανακοίνωση απαιτούν:

1.Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.

2. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

3. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, Πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

4.Στελέχωση ιδρυμάτων και φοιτητικών εστιών με εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες για παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογικής υπηρεσίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα