Επικαιρότητα

Στον δρόμο οι καλλιτέχνες για ένα μέλλον πιο δίκαιο!

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. - "Η επίθεση στην τέχνη είναι επίθεση στην ελευθερία και την ζωή."

Λαμπρινή Παπανίκου
στον-δρόμο-οι-καλλιτέχνες-για-ένα-μέλλ-958438
Λαμπρινή Παπανίκου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος, τους σπουδαστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και των Καλλιτεχνικών Σχολών του ΑΠΘ, ως απάντηση στο νομοσχέδιο που υποβιβάζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών.
Μια μορφή στήριξης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η Π.Ο.Θ.Α. για σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και πλακάτ στα χέρια διεκδικούν: 1) την ανωτατοποίηση του τίτλου σπουδών και την κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 85 2) την ίδρυση ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης για τις παραστατικές τέχνες σύμφωνα με το πρότυπο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ιδρυμάτων του εξωτερικού. 3) κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων 4) επαναφορά καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία, επίσης προτείνεται η δημιουργία “ακαδημίας παραστατικών σχολών”.
Οι φοιτητές προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με το προεδρικό διάταγμα, πιο συγκεκριμένα ανέφεραν: “Η επίθεση στην τέχνη είναι επίθεση στην ελευθερία και την ζωή. Απαιτούμε το υπουργείου πολιτισμού να πάρει θέση υπέρ μας. Είναι πολύ περίεργο γιατί τάσα χρόνια παλεύω γι’αυτό που αγαπώ, τελειώνω την σχολή και με αντιμετωπίζουν σαν μια χομπίστρια. Aς σταματήσει η υπόβαθμιση των πτυχίων και της ζωής μας τώρα!”
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  η οποία θα ολοκληρωθεί στο ΥΜΑΘ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα