Top

ΤΩΡΑ: Έξω από τα Δικαστήρια οι φοιτητές – Διαμαρτυρία για τις συλλήψεις στο ΑΠΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο για τα χθεσινά επεισόδια και τις 31 συλλήψεις. 

Parallaxi
τωρα-έξω-από-τα-δικαστήρια-οι-φοιτητές-727004
Parallaxi

Φοιτητές πραγματοποιούν πορεία από την Πρυτανεία προς τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις και τη χρήση αστυνομικής βίας έξω από το ΑΠΘ την Δευτέρα.

12:25 Η πορεία των φοιτητών έφτασε έξω από τα Δικαστήρια με τους συγκεντρωθέντες να περιμένουν με συνθήματα την άφιξη των 31 συλληφθέντων στο αυτόφωρο.

12:00 Οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν την πορεία των φοιτητών στην Τσιμισκή στο ύψος με Ίωνος Δραγούμη. Κατόπιν συνεννοήσεων αποφασίστηκε η πορεία να συνεχιστεί από την Ιώνος Δραγούμη και την Εγνατία προς τα Δικαστήρια.

Δείτε όσα έγιναν νωρίτερα

Μετά τις χθεσινές εικόνες της εφόδου της ΕΛ.ΑΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση καταγγέλλοντας την πρυτανεία Παπαϊωάννου, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται Σωματεία Εργαζομένων, νοσοκομειακοί, μαθητές, ενώ σημειώνεται ότι οι καθηγητές από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ζητούν την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων φοιτητριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη νέα εγνατία. Οι συλληφθέντες είναι ήδη στα δικαστήρια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα