Επικαιρότητα

Τουρισμός: Αισιοδοξία για έσοδα πάνω από 10 δισ. ευρώ

Τη φετινή χρονιά.

Parallaxi
τουρισμός-αισιοδοξία-για-έσοδα-πάνω-α-435696
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Την εκτίμηση ότι τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 50% του 2019, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος

Μάλιστα, περί τα 10 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό. Όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υψηλή πληρότητα του Σεπτεμβρίου, αλλά και οι καλές προοπτικές του Οκτωβρίου, δεν συνοδεύονται από υψηλές τιμές στα τουριστικά πακέτα. Κι όμως υπάρχει αισιοδοξία για έσοδα πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, ο τελευταίος εκτίμησε ότι αναμένεται το 2022.

Σεπτέμβριος με 70% πληρότητα

Η πληρότητα για τον μήνα Σεπτέμβριο υπολογίζεται σε 70% ως 80%, ενώ τον Οκτώβριο η ξενοδοχειακή βιομηχανία «μειώνει ταχύτητα» καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική χώρα θα «κατεβάσουν ρολά» στις 15 Οκτωβρίου. Νησιωτική Ελλάδα και νότιο Αιγαίο θα υποδέχονται επισκέπτες από το εξωτερικό ως τα τέλη Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι μέσα Νοεμβρίου αναμένεται το κλείσιμο στην Κρήτη.

Οι υψηλότερες επιδόσεις

Στοιχεία από τα αεροδρόμια αποδεικνύουν ότι οι αφίξεις ανήλθαν σε 290.828 επιβάτες δηλαδή ποσοστό 146,8% σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο.

Σε απόλυτα νούμερα αφίξεων ξένων επισκεπτών τον Αύγουστο, η Κέρκυρα κλέβει την παράσταση με 560.823 αφίξεις, δηλαδή ποσοστό αύξησης 73,8% σε σχέση με πέρυσι.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι από τις 4 ως τις 10 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί για την Ελλάδα 550.000 αεροπορικές θέσεις, ενώ από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 17 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί 516.000 αεροπορικές θέσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα