Διεθνή

Τουρκία: Η Ελλάδα παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες

Αυτή και άλλες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Parallaxi
τουρκία-η-ελλάδα-παρέχει-καταφύγιο-σε-326360
Parallaxi

“Επανειλημμένως είχαμε δηλώσει ότι καταδικάζουμε την πολλοστή απόρριψη της έκδοσης στην χώρα μας των 8 φυγάδων που συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς τους προδότες που αφέθηκε ελεύθερος και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη με αυτή την μεροληπτική της απόφαση» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε γραπτή απάντηση σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την απελευθέρωση και των υπολοίπων 4 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Παρόλα αυτά πληροφορηθήκαμε ότι τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους υπόλοιπους 7 φυγάδες. Η απελευθέρωση των 7 φυγάδων δεν δύναται να εξηγηθεί ως μια διοικητική απόφαση που αφορά την παρέλευση της διάρκειας κράτησης (μέγιστης).

Με αυτή την εξέλιξη οι πραξικοπηματίες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα. Έτσι η Ελλάδα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι είναι μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες» ισχυρίζεται ο Χαμί Ακσόι και με προκλητικό τρόπο προσθέτει:

«Η αποφυλάκιση προδοτών που έκαναν απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας σε γειτονική χώρα, από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο αλλά ούτε και με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε με επιμονή την αποφασιστικότητά μας για την έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα μας για να δικαστούν», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα