Ελλάδα

Τους 43 βαθμούς άγγιξε σήμερα η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Parallaxi
τους-43-βαθμούς-άγγιξε-σήμερα-η-θερμοκρα-633446
Parallaxi

«Καμίνι» ήταν σήμερα τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη το κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Πτήση με θερμική κάμερα πάνω από την Αθήνα – 25 Ιουνίου 2021

Πτήσεις με drone πάνω από περιοχές της Αθήνας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr χθες με σκοπό την χαρτογράφηση περιοχών που συμβάλλουν στην αστική θερμική νησίδα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από τη Λεωφόρο Συγγρού και τις περιοχές μεταξύ Φιξ και Αμφιθέας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το meteo, οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφάνειας που κατέγραψε η θερμική κάμερα ήταν 72°C, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού στο Φιξ να φτάνει τους 47°C και στην περιοχή της Αμφιθέας τους 44°C, όταν την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ήταν 37°C κοντά στο κέντρο της Αθήνας και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΔΡ/meteo.gr 

Οι πρώιμοι καύσωνες του Ιουνίου γίνονται ολοένα συχνότεροι στην Ελλάδα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα