Ελλάδα

Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση χωρίς αίτηση στο gov.gr

Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ – Πότε θα γίνει

Parallaxi
τουρισμός-για-όλους-νέα-κλήρωση-χωρίς-911498
Parallaxi

Προ των πυλών η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα Τουρισμό για Όλους με την οποία θα βγουν 200.000 νέοι δικαιούχοι επιταγής 150 και 200 ευρώ.

Από αυτή την κλήρωση θα εξαιρεθούν οι 200.000 που ήδη πήραν επιταγή.

Η δεύτερη κλήρωση, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη θα γίνει μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ τα vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά και μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η κλήρωση αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνετε και δεύτερη αίτηση.

Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

πηγή ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα