Διεθνή

Τουρκία: Νέος δυνατός σεισμός 7,7 Ρίχτερ

Σημειώθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας

Parallaxi
τουρκία-νέος-δυνατός-σεισμός-77-ρίχτερ-970054
Parallaxi

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, μετά τον Εγκέλαδο των 7,8 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.200 ανθρώπους και έχει αφήσει παραπάνω 5.000 και επιπλέον τραυματίες.

Μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε νέος σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Πηγή: ethnos.gr

Όπως μεταδίδει ο Gaurdian πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή σημειώθηκε μεγάλος μετασεισμός. Το Reuters αναφέρει ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία ανέφεραν ότι η Δαμασκό χτυπήθηκε από σεισμό. Η πρωτεύουσα της Συρίας βρίσκεται πολύ πιο νότια από την περιοχή γύρω από το Χαλέπι που αρχικά επλήγη από τον σεισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλες αναφορές αναφέρουν ότι ήπιοι σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ντοχούκ, το Ερμπίλ και τη Μοσούλη στο Ιράκ, ενώ ορισμένοι παρατηρητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν ότι έγιναν αισθητοί σε όλη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας.

Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε σε tweet ότι εντόπισε σεισμό 7,7 βαθμών πριν από είκοσι λεπτά.

Αυτός ο νέος σεισμός βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα στα βόρεια του χθεσινού σεισμού. Ακολούθησε 12 λεπτά αργότερα ένας ισχυρός μετασεισμός γύρω από το M6. Και πάλι, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους πληθυσμούς. Θα απαιτηθεί σημαντική βοήθεια μεταδίδει το EMSC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα