Ελλάδα

Toυρκικά ΜΜΕ για Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έριξαν μπογιά στην ελληνική σημαία

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Parallaxi
toυρκικά-μμε-για-καστελόριζο-τούρκοι-εθ-662812
Parallaxi

Μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών φέρονται να είναι οι δράστες που έριξαν μπογιά σε ελληνική σημαία χθες το πρωί στο Καστελόριζο και η οποία είναι ζωγραφισμένη σε βράχο, σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό KARAR TV.

Ο σταθμός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά το περιστατικό.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο», είπε ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, τονίζοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά.

Η ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το περιστατικό 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα