Τραγωδία στα Τέμπη: 43 οι νεκροί σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας
Στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.
Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Όπως τόνισε η κ. Λεοντάρη έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία λήψης 53 δειγμάτων DNA από συγγενείς που αναζητούν ακόμα τους δικούς τους στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Τα δείγματα παρέλαβαν ιατροδικαστές και θα σταλούν στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα.
53 δείγματα dna
Τα πρώτα αποτελέσματα από τα 53 δείγματα DNA ανθρώπων που δεν έχουν βρει τα συγγενικά τους πρόσωπα μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αναμένεται να να βγουν την Πέμπτη (02.03.2023).
Πρόκειται για 53 περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται οι άνθρωποι τους, τα παιδιά τους, οι γονείς τους, οι οποίοι ταξίδευαν με την συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.
Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.
Επίσης είναι πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι παραμένουν έξω από την πύλη του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Λάρισας έκανε γνωστό πως διαθέτει δωμάτια δωρεάν για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και περνούν δύσκολες ώρες.
Παράλληλα μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.
Υπάρχουν βαγόνια που δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου
Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΡΤ και μετά από συνομιλία διασώστη, Νίκο Ζηγούρη, με τον υπάρχουν ακόμη σημεία που θα πρέπει να ερευνηθούν καθώς υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι. Οι χειριστές των δυο γερανοφόρων που εργαζόταν επί 18 συνεχόμενες ώρες σταμάτησαν για ξεκούραση, ενώ αυτή την στιγμή επιχειρεί το γερανοφόρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.