Διεθνή

Ο Τραμπ “θα εκδιωχθεί” από τον Λευκό Οίκο, αν αρνηθεί να παραδεχτεί την ήττα του

Δηλώνει ένας εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν

Parallaxi
ο-τραμπ-θα-εκδιωχθεί-από-τον-λευκό-ο-669567
Parallaxi

trump

Ένας εκπρόσωπος του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν απείλησε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα εκδιωχθεί» από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, αφού πήρε κεφάλι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, όμως ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής.

«Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών», είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. «Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ακόμη, με αργούς ρυθμούς, σε πολλές Πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν διατηρήσει τελικά το μικρό προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει αρκετούς μεγάλους εκλέκτορες για να αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις υπόλοιπες Πολιτείες.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Τραμπ έκανε για άλλη μια φορά λόγο για «νοθεία» στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάσει νέα στοιχεία.

Twitter και Facebook τιμωρούν τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο του Τραμπ, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε για τη δολοφονία αξιωματούχων, όπως του Άνθονι Φάουτσι

Το Twitter και το YouTube έλαβαν μέτρα σήμερα σε βάρος του Στιβ Μπάνον, μετά το κάλεσμα για τη διάπραξη δολοφονιών που απηύθυνε ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ αυτών του κορυφαίου επιδημιολόγου της χώρας Άνθονι Φάουτσι.

Η λειτουργία του λογαριασμού @WarRoomPandemic, όπως ακριβώς ο τίτλος της διαδικτυακής εκπομπής του Μπάνον, «ανεστάλη οριστικά, καθώς παραβίασε τους Κανονισμούς του Twitter, ιδίως την πολιτική μας σχετικά με τον εγκωμιασμό της βίας», επισήμανε το Twitter σε ένα δελτίο τύπου.

Το YouTube απέσυρε για τους ίδιους λόγους το επεισόδιο του καναλιού “Steve Bannon’s War Room”, που παραμένει, εντούτοις, ενεργό και μετρά περισσότερους από 200.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή εφαρμόζοντας τις πολιτικές μας κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής περιόδου», διαβεβαίωσε ο Άλεξ Τζόζεφ, ένας εκπρόσωπος τύπου του YouTube.

Το κανάλι του Μπάνον δεν θα μπορεί να μεταφορτώσει κανένα νέο βίντεο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, διευκρίνισε το YouTube.

Σε ένα επεισόδιο που καταγράφηκε χθες, ο Μπάνον καταφέρθηκε εναντίον του Φάουτσι, του διευθυντή του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, όπως και κατά του επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, λέγοντας ότι θέλει να «κρεμάσει τα κεφάλια τους σε πασσάλους» και να τους τοποθετήσει «σε κάθε μία από τις πλευρές του Λευκού Οίκου ως προειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες».

Ο 66χρονος Μπάνον ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, προτού απομακρυνθεί από το στενό περιβάλλον του Τραμπ, από τον ίδιο τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχου.

Στρατόπεδο Τραμπ: Οι εκλογές αυτές δεν έχουν τελειώσει

“Η ψευδής πρόβλεψη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή βασίζεται σε αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες που απέχουν πολύ από τα τελικά”

To επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση την Παρασκευή αναφέροντας ότι οι εκτιμήσεις που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή των προεδρικών εκλογών είναι «ψευδείς», διαμηνύοντας ότι ο Τραμπ πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι εκλογές αυτές δεν έχουν τελειώσει. Η ψευδής πρόβλεψη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή βασίζεται σε αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες που απέχουν πολύ από τα τελικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο γενικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ Ματ Μόργκαν.

«Η Τζόρτζια οδηγείται σε επανακαταμέτρηση, όπου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρούμε ψήφους που συλλέγονται παράτυπα και όπου ο Πρόεδρος Τραμπ θα επικρατήσει τελικά. Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσυλβανία, συμπεριλαμβανομένου του ότι αξιωματούχοι των εκλογών εμποδίζουν τους εθελοντές νομικούς παρατηρητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε περιοχές καταμέτρησης των ψήφων (…) Στη Νεβάδα, φαίνεται να υπάρχουν χιλιάδες άτομα που ψήφισαν άκυρα. Τέλος, ο Πρόεδρος πρόκειται να κερδίσει την Αριζόνα καθαρά».

«Ο Μπάιντεν βασίζεται σε αυτές τις πολιτείες για την ψεύτικη αξίωσή του για τον Λευκό Οίκο, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί» υποστηρίζει ο Μόργκαν.

Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

Ενισχύουν την ασφάλεια του Μπάιντεν οι μυστικές υπηρεσίες – Σημάδι νίκης; Η Μυστική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του προέδρου και του Λευκού Οίκου στέλνει επιπλέον μυστικούς πράκτορες στο Ουίλμινγκτον, από την Παρασκευή, για να βοηθήσει στην προστασία του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η Μυστική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του προέδρου και του Λευκού Οίκου στέλνει επιπλέον μυστικούς πράκτορες στο Γουίλμινγκτον, από την Παρασκευή, για να βοηθήσει στην προστασία του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν καθώς η εκστρατεία του προετοιμάζεται για την πιθανότητα να ανακυρηχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια, αναφέρει δημοσίευμα της «Washington Post».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», η Μυστική Υπηρεσία κάλεσε μια ομάδα πρακτόρων να δημιουργήσει μια προστατευτική φούσκα γύρω από τον Μπάιντεν καθώς θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλη μια μέρα στο Γουίλμινγκτον, απ’ όπου πιθανώς να εκφωνήσει σήμερα έναν σημαντικό λόγο, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει δεκάδες πράκτορες στο συνεδριακό κέντρο «Chase Center», όπου έχει καταλύσει ο Μπάιντεν και το εκλογικό του επιτελείο.

Η πρόσθετη ασφάλεια για τον Μπάιντεν που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα δεν του δίνει την πλήρη προστασία που συνοδεύει έναν εκλεγμένο πρόεδρο, αλλά πλησιάζει προς αυτή την κατεύθυνση ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας Catherine Milhoan αρνήθηκε να σχολιάσει, τονίζοντας ότι ο οργανισμός δεν συζητά δημόσια τον σχεδιασμό ασφάλειας για τον πρόεδρο ή τους υποψηφίους που προστατεύει.

Ουγγαρία: Μετά τη “νοθεία” στις αμερικανικές εκλογές οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να επικρίνουν άλλες χώρες, δηλώνει ο πρωθυπουργός Όρμπαν

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στη Βουδαπέστη μιλούν σήμερα για «νοθεία» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, του «φίλου της Ουγγαρίας», όπως τον αποκαλεί ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. «Τεράστια ένταση στην Αμερική μετά τις πολλές ενδείξεις νοθείας», γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Origo.hu. Ο Όρμπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο, υποστήριξε ότι «μετά από αυτές τις εκλογές» οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση «να επικρίνουν άλλες χώρες». Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ, οι διμερείς και οικονομικές σχέσεις της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ ήταν «στο καλύτερο σημείο τους» και «ανέκαθεν ήμουν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ», υπενθύμισε επίσης.

Το 2016 ο Όρμπαν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που στήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. Του εξέφρασε ξανά τη στήριξή του αυτόν τον Σεπτέμβριο. Πέρσι, όταν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είπε ότι ο Όρμπαν είναι ένας ηγέτης «σεβαστός σε όλη την Ευρώπη». Τον περασμένο μήνα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «αγκαλιάζει όλα τα καθάρματα του κόσμου». Την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορείτο συχνά για τις επιθέσεις του στην ελευθερία του Τύπου, της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ορισμένους Ούγγρους αξιωματούχους απαγορεύτηκε η είσοδος στο έδαφος των ΗΠΑ, με την κατηγορία της διαφθοράς.

Washington Post/ ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα