Διεθνή

H τράπεζα Lloyds δεσμεύεται να προσλάβει περισσότερους μαύρους στη διοίκησή της

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική τράπεζα.

Parallaxi
h-τράπεζα-lloyds-δεσμεύεται-να-προσλάβει-περ-627950
Parallaxi

Για τον πενταπλασιασμό του αριθμού των μαύρων στελεχών της σε πέντε χρόνια ώστε να αντιπροσωπεύουν το 3% των στελεχών της δεσμεύτηκε η βρετανική τράπεζα Lloyds.

«Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες τα παγκόσμια γεγονότα μάς έκαναν να συλλογιστούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με λιγότερους αποκλεισμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος διευκρινίζει ότι το 10,3% του προσωπικού και το 7,3% της διοίκησης είναι μαύροι, Ασιάτες ή κατάγονται από μια εθνοτική μειονότητα, ωστόσο ότι οι μαύροι εργαζόμενοι υποεκπροσωπούνται ακόμη.

Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος δεσμεύτηκε «ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη βρετανική αγορά εργασίας» καθώς και να δημοσιεύει τις μέσες αποδοχές ανά εθνοτική ομάδα στους κόλπους της εταιρίας από φέτος.

«Η επίτευξη ενός περιβάλλοντος με λιγότερους αποκλεισμούς για τον καθένα είναι προτεραιότητά μας αλλά τώρα έχουμε συγκεκριμένες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε για τους μαύρους συναδέλφους μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία, οι σπουδές απηχούν τη διαπίστωση για ένα πολύ χαμηλό επίπεδο εκπροσώπησης των εθνικών μειονοτήτων σε θέσεις ευθύνης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα