Επικαιρότητα

Τριανταφυλλίδης: Πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Α Θεσσαλονίκης είναι ορατή, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών»

Φίλιππος Δεργιαδές
τριανταφυλλίδης-πάμε-για-κυβέρνηση-σ-993551
Φίλιππος Δεργιαδές

Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρωτιά στην Α΄ Θεσσαλονίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «βλέπει» ο βουλευτής του κόμματος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, εκτιμώντας ότι ο «προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου δεν μπορεί να αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση για πολιτική αλλαγή».

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, παρουσίασε τον απολογισμό των παρεμβάσεων του στο Κοινοβούλιο και τόνισε πως το πολιτικό κλίμα σαφώς δεν ευνοεί την κυβέρνηση, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και αδιέξοδης πολιτικής που έχει εφαρμοστεί τα 4 τελευταία χρόνια από τη ΝΔ.

«Τα σενάρια περί αυτοδυναμίας της ΝΔ και της καταλληλότητας του Μητσοτάκη, που προωθούσε όλο το τελευταίο διάστημα ο μηχανισμός του Μαξίμου, έχουν καταρρεύσει», σημείωσε και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, σχολίασε πως «δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα ευρήματα τους». Όπως εξήγησε, «ο στόχος αυτών των δημοσκοπήσεων ήταν προφανής: να πείσουν τους πολίτες ότι χωρίς τη ΝΔ και το Μητσοτάκη θα επικρατήσει το χάος. Ήθελαν δηλαδή να πείσουν ότι κάθε προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να επιδιώξει μία άλλη πολιτική είναι ανώφελη».

«Μετά και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η αγανάκτηση των πολιτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έχει κορυφωθεί, το είδαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, αλλά το είδαμε και εδώ στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα, με τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το παρών στη συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού», σημείωσε και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μία σειρά θέσεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα ζητήματα, που μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης για την προγραμματική προοδευτική συνεργασία.

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις για όλα, τους μισθούς, την ακρίβεια, τα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, τα κόκκινα δάνεια, το χρέος, την Υγεία και την Παιδεία, για όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Με αυτές τις προτάσεις θα επιδιώξουμε προγραμματικές συγκλίσεις», τόνισε και απέφυγε να μιλήσει για τα άλλα κόμματα, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να δούμε τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις κάλπες. «Στο τραπέζι του διαλόγου, μπορεί να έρθει όποιος θέλει και μπορεί», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής προσπάθησε να ενισχύσει τη λαϊκή βούληση».

Η ΝΔ χρωστά πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ

Αναφερόμενος δε στις προσωπικές του πρωτοβουλίες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επανειλημμένα ζήτησε από την κυβέρνηση και δώσει στοιχεία για το χρέος της ΝΔ, αλλά ουδείς τόλμησε να φανεί στη Βουλή και να απαντήσεις στις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε. «Τέσσερις φορές δεν φάνηκε κανείς, ούτε ο Χ. Σταικούρας ούτε οι συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαφανισμένοι, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν» τόνισε και ανέφερε ότι πλέον το χρέος της ΝΔ ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. «Το χρέος της ΝΔ με επίσημα στοιχεία του 2021 ήταν 391 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα σίγουρα ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε.

Αναφερόμενο στα θέματα της πόλης σημείωσε πως έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για να αναδείξει στη Βουλή θέματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων:

  • Τα θέματα της Υγείας; για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών, για το νέο Παιδιατρικό και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, και τις οι 18 κλίνες ΜΕΘ του «Παπανικολάου» που οι μισές δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης μόνιμο προσωπικό
  • Το συγκοινωνιακό για τον συνωστισμό στον ΟΑΣΘ και την καθυστέρηση στα έργα του Μετρό.
  • Για τα κρούσματα βίας και ανομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • Για τα σχολικά γεύματα και των εμπαιγμό στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • Τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που λείπουν
  • Το απαράδεκτο σχέδιο για την Μαρίνα Αρετσούς.
  • Την συμβολή στην πανευρωπαϊκή μνήμη το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη.
  • Την ανάδειξη της ανάγκης αντιμετώπισης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού-bullying.

Εστιάζοντας στα θέματα Υγείας, τόνισε πως «τα έχουν κάνει μαντάρα και αυτό φάνηκε μέσα στην πανδημία», ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει άμεσα τη δημιουργία του νέου ογκολογικού και του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου, τονίζοντας πως ο τομέας της Υγείας είναι άμεσης προτεραιότητας.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ακροδεξιάς και των νεοναζί, μίλησε για απρονοησία και αμεριμνησία, και για προσχηματικές ενέργειες. «Τώρα φέρνουν τρίτη τροπολογία για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησαν με τις προηγούμενες, ενώ όλο αυτό το διάστημα άφησαν ελεύθερο τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα