Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στο Μπαμακό

Επίθεση σε εξέλιξη κατά τουριστικής εγκατάστασης στο Μπαμακό

Parallaxi
τρομοκρατική-επίθεση-στο-μπαμακό-206050
Parallaxi

Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Δυο επιβεβαιωμένοι νεκροί από την κυβέρνηση.

Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η τουριστική εγκατάσταση, στην οποία συχνάζουν δυτικοί τουρίστες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς και ότι δυνάμεις του στρατού του Μαλί και της γαλλικής δύναμης Barkhane κατευθύνονται προς το σημείο. Καπνός υψώνεται από την εγκατάσταση. Υπάρχουν πληροφορίες για ομήρους. 3 Δυτικοί και 4 πολίτες του Μαλί έχουν απελευθερωθεί από την αστυνομία, τις δυνάμεις του ΟΗΕ και Γάλλους. Ένα κτίριο φλέγεται.

Η επίθεση συμβαίνει στο Le Campement στο Dougourakoro, κοντά στην πρωτεύουσα Bamako.

Να θυμίσουμε ότι το 2015 σε επίθεση ισλαμιστών στο ίδιο μέρος είχαν σκοτωθεί 20 τουρίστες και απαχθεί 170. Το Μαλί γίνεται συχνά στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Είναι εντυπωσιακό ότι το θέρετρο που συμβαίνει η επίθεση διαφημίζεται ως τόπος για περιπέτεια.

Η τρομοκρατία στην περιοχή εξαπλώνεται εκτός από το Μάλι και στη Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα.

Νέα ενημέρωση 23:34

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διασώσει 32 τουρίστες από το θέρετρο του Μαλί που δέχθηκε επίθεση από ενόπλους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας της χώρας, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εκ των οποίων είναι Γάλλος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα