Διεθνή

Τσαβούσογλου για το «sofagate»: Εμείς κάναμε ό,τι μας είπαν οι Ευρωπαίοι

«Δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε στο ζήτημα του πρωτοκόλλου, όμως υπάρχουν άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας. »

Parallaxi
τσαβούσογλου-για-το-sofagate-εμείς-κάναμε-745008
Parallaxi
Στιγμιότυπο YouTube

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έζησε τη μεγαλύτερη, ίσως, στιγμή αμηχανίας της πολιτικής της ζωής της. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έχουν μπει στο στόχαστρο, με την Τουρκία να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της.

«Γιατί δεν έκανε κάτι» αναρωτήθηκαν (ίσως και λιγότερο κόσμια κάποιοι) ο Σαρλ Μισέλ όταν είδε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να περιμένει… κάπου να καθίσει, ενώ εκείνος είχε ήδη πάρει τη θέση του στην πολυθρόνα δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε… μισή συγγνώμη στην πρόεδρο της Κομισιόν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου «δίνει» και μάλιστα στεγνά τους Ευρωπαίους.

Η Άγκυρα δεν φταίει σε τίποτα, αφού η ταξιθεσία στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακολούθησε τις οδηγίες που είχαν δοθεί από την πλευρά των Ευρωπαίων, υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, οι υπεύθυνοι του πρωτοκόλλου της Ε.Ε. είχαν ζητήσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και η Άγκυρα εφάρμοσε όλες τις υποδείξεις και τα αιτήματα των Ευρωπαίων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα