Διεθνή

H Τσέλσι Μάνινγκ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Parallaxi
h-τσέλσι-μάνινγκ-έκανε-απόπειρα-αυτοκτ-565171
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΒΙΝΤΕΟ YOUTUBE

Η πρώην αναλύτρια πληροφοριών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ενώ οι δικηγόροι της δεν αποκάλυψαν τον τρόπο που αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της.  

«Υπήρξε ένα συμβάν περίπου στις 12.11 μμ στο κέντρο κράτησης της Αλεξάντρια με την Τσέλσι Μάνινγκ. Αντιμετωπίστηκε καταλλήλως από το προσωπικό μας και η κα Μάνινγκ είναι ασφαλής» τόνισε η Ντάνα Λόχορν, σερίφης της Αλεξάντρια.

Η Μάνινγκ κρατείται σε φυλακή από τον Μάιο του 2019 επειδή αρνείται να καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση των WikiLeaks κατά του (ιδρυτή τους) Τζούλιαν Ασάνζ.

Ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια στη Βιρτζίνια την Παρασκευή σε μία προσπάθεια να τερματιστούν οι  κυρώσεις που απορρέουν από την άρνησή της αυτή.

Η διεμφυλική πρώην πληροφοριοδότρια του WikiLeaks καταδικάστηκε το 2013 και φυλακίστηκε για τη διαρροή τουλάχιστον 700,000 απόρρητων αρχείων του αμερικανικού στρατού που δημοσιεύτηκαν μέσω WikiLeaks και εξέθεταν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τη διπλωματία.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε χάρη, παραγράφοντας το υπόλοιπο της 35ετούς ποινής φυλάκισής της.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα