Top

Τσιόδρας: Οι ασυμπτωματικοί είναι περισσότεροι από ότι πιστεύαμε

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
τσιόδρας-οι-ασυμπτωματικοί-είναι-περ-771758
Parallaxi

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα

Έρευνα Τσιόδρα στο Νature: Οι ασυμπτωματικοί είναι περισσότεροι απ’ όσο πιστεύαμε

Το περιοδικό Nature δημοσίευσε σήμερα εργασία που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της απόκρισης έναντι της πανδημίας COVID-19, σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες από πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Η εργασία έχει τίτλο: «Improving COVID-19 border control with reinforcement learning» και αφορά ανάλυση μεθόδου ελέγχου ταξιδιωτών στα σύνορα με χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης όπως η ενισχυτική μάθηση (reinforcement learning).

Στην αναφορά για την εργασία περιλαμβάνεται το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα: «…θα την θυμόμαστε ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα χρήσης δεδομένων στον αγώνα κατά του COVID-19.Επισημαίνει τις καλύτερες πλευρές τόσο της ακαδημαϊκής έρευνας όσο και της δημόσιας υπηρεσίας και δείχνει τη μεγάλη υπόσχεση σχετικά με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη σωστών αποφάσεων – που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου…».

Η ανακοίνωση του «Nature»:

Βελτίωση του ελέγχου των συνόρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 με χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης.

Στο Περιοδικό Nature δημοσιεύεται το EVA, ένα σύστημα ενισχυμένης μάθησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά για στοχευμένους εργαστηριακούς ελέγχους για SARS-COV-2 σε ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Το σύστημα EVA εντόπισε σχεδόν διπλάσια ασυμπτωματικά, μολυσμένα άτομα από ό,τι θα αναμενόταν μέσω τυχαίων ελέγχων ή περιορισμών εισόδου βάσει επιδημιολογικών κριτηρίων σε επίπεδο πληθυσμού. Το σύστημα παρείχε επίσης έγκαιρη προειδοποίηση για περιοχές υψηλού κινδύνου, καθοδηγώντας τις κυβερνητικές πολιτικές ελέγχου των συνόρων για τη μείωση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πολλές χώρες είχαν περιορίσει τις μη απαραίτητες μετακινήσεις με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2. Έχοντας υιοθετήσει μια σειρά από προγραμματισμένους ειδικούς συνοριακούς ελέγχους, όπως μόνο η αποδοχή ταξιδιωτών με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο/τεστ, η επιβολή καραντίνας ή ο αποκλεισμός ταξιδιών από ορισμένες χώρες. Πολλά κράτη βασίστηκαν σε αυτά τα μέτρα με βάση επιδημιολογικά δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων ή τα ποσοστά θανάτων. Ωστόσο, τέτοια δεδομένα ενδέχεται να μην είναι έγκυρα λόγω της πλημμελούς δήλωσης κρουσμάτων, σφαλμάτων καταγραφής (reporting biases) και των καθυστερήσεων των δηλώσεων.

Η Ελλάδα υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση για τον έλεγχο της εισροής μολυσμένων ταξιδιωτών το καλοκαίρι του 2020, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά έναν αλγόριθμο ενισχυμένης μάθησης που προβλέπει ποιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο. Ο κ. Δρακόπουλος (πρώτος συγγραφέας, Ελληνικής καταγωγής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας) και οι συνεργάτες του σε αυτή τη δημοσίευση αναφέρουν ότι το σύστημα με το παρωνύμιο EVA, χρησιμοποιεί δημογραφικά δεδομένα (χώρα, περιοχή, ηλικία και φύλο) που συλλέγονται από ταξιδιώτες μαζί με αποτελέσματα από διερευνητικούς ελέγχους και από προηγούμενους εργαστηριακούς ελέγχους ταξιδιωτών για να εκτιμηθούν ο επιπολασμός του COVID-19 σε ορισμένες κατηγορίες ταξιδιωτών (τόπος διαμονής, ηλικία κλπ). Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, το σύστημα EVA προσδιορίζει μία υποομάδα ταξιδιωτών για έλεγχο PCR με βάση τα χαρακτηριστικά του ταξιδιώτη. Δηλαδή, εάν διαπιστωθεί ότι ορισμένα δημογραφικά στοιχεία σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα για να είναι θετικοί σε SARS-CoV-2, οι ταξιδιώτες με παρόμοια χαρακτηριστικά θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο. Για την πρόληψη των «τυφλών σημείων» που δεν ανιχνεύονται από το σύστημα, το σύστημα προβλέπει επίσης εστιασμένους ελέγχους σε τύπους ταξιδιωτών για τους οποίους τα δεδομένα είναι περιορισμένα. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα «ανατροφοδότησης» που βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο ο αλγόριθμος συνεχίζει να «εκπαιδεύεται».

Ειδικότερα, το σύστημα ενισχυμένης μάθησης EVA, εντοπίζει 1,85 φορές περισσότερους ασυμπτωματικούς, μολυσμένους ταξιδιώτες από ό, τι αναμενόταν από τυχαία κατανεμημένα τεστ. Η εντελώς τυχαία παρακολούθηση θα είχε εντοπίσει περίπου το 54% των περιπτώσεων που εντόπισε το σύστημα EVA. Το σύστημα EVA εντόπισε 1,25-1,45 περισσότερο ασυμπτωματικούς, μολυσμένους ταξιδιώτες από ό, τι αναμενόταν από πολιτικές εργαστηριακών ελέγχων που βασίζονται σε επιδημιολογικές μετρήσεις. Οι εκτιμήσεις του συστήματος EVA για τον επιπολασμό του COVID-19 χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την παροχή έγκαιρων προειδοποιήσεων για περιοχές υψηλού κινδύνου, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να προσαρμόσει τα πρωτόκολλα ταξιδιών προσθέτοντας στη γκρίζα λίστα αυτές τις χώρες και απαιτώντας από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR πριν από την είσοδο στη χώρα. Οι συγγραφείς εκτιμούν ότι το σύστημα EVA απέτρεψε ένα πρόσθετο ποσοστό 6,7% των μολυσμένων ταξιδιωτών να εισέλθουν στη χώρα μέσω των έγκαιρών αποφάσεών να συμπεριληφθούν χώρες στη γκρι λίστα κατά την περίοδο αιχμής. Οι συγγραφείς καταλήγουν ότι τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι απαγορεύσεις εισερχόμενων ταξιδιωτών σε ολόκληρη τη χώρα βάσει επιδημιολογικών μετρήσεων σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μην είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για την επανέναρξη ασφαλών ταξιδιών και προτείνουν το σύστημα EVA ως εναλλακτικό.

Στην εργασία συμμετείχαν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ οι εξής καθηγητές:

University of Southern California Kimon Drakopoulos, Assistant professor the Data Sciences and Operations department at USC Marshall School of Business (1ος συγγραφέας και corresponding author της εργασίας),

Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Σχολή Επιστημών υγείας, τμήμα Ιατρικής

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Παγώνα Λάγιου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ

Γκίκας Μαγιοργκίνης, Επίκουρος καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής στατιστικής, Ιατρική Σχολή, , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα.

Δημήτριος Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα.

Σωτήρης Τσιόδρας, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα, Δ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν», Ελλάδα

Βορίδης: Πρόστιμο 300 ευρώ/εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται εμβολιασμό ή τεστ

Στους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν ή να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα, υπενθύμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που “τρέχουν”, ανέφερε.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «αστείες» τις μηνύσεις που υποβάλλονται κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών από αντιεμβολιαστές και σημείωσε: «Υπάρχει ένα υπόδειγμα έγκλησης, που μιλάει για εσχάτη προδοσία, βασανιστήρια, εγκληματικές οργανώσεις, δηλαδή είναι αυτό που λέμε “ό,τι να’ ναι”. Πάνε διάφοροι καταθέτουν αυτή την έγκληση και υποθέτω ότι εκείνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να κινητοποιήσουν ή να εκφοβίσουν δήθεν με τον τρόπο αυτό και να κινητοποιήσουν τις αρχές για συλλήψεις στο πλαίσιο δήθεν αυτόφωρων αδικημάτων, καθηγητών, διευθυντών και άλλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης».

Ο κ. Βορίδης συμβούλευσε ότι θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρξει σύλληψη. «Θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση – νομίζω ότι κινήθηκε ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα για να κριθούν για τις πράξεις τους και να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «πιο δύσκολο και σύνθετο νομικά», το θέμα που προέκυψε με ασθενή ο οποίος αρνήθηκε να διασωληνωθεί και απείλησε μαζί με τους συγγενείς του τους γιατρούς με δικαστικές περιπέτειες.

«Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να αρνηθεί ο ίδιος μια ιατρική πράξη, αν έχει τη συνείδηση της απόφασής του. Σε περιπτώσεις ανηλίκων όπου γονείς αρνούνται για παράδειγμα μια μετάγγιση αίματος, το ζήτημα έχει λυθεί με εισαγγελική εντολή. Με τους ενήλικους, όμως, που έχουν συνείδηση των αποφάσεων τους, τα πράγματα είναι διαφορετικά», διευκρίνισε.

Διευθύντρια ΜΕΘ Παπανικολάου: Διακομίζουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Ηράκλειο: Ανεμβολίαστη υγειονομικός κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ ως αντίδραση στην αναστολή εργασίας

Φυσικοθεραπεύτρια που αντιδρούσε στην αναστολή εργασίας που είχε τεθεί, στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών κατά της Covid-19, κλειδώθηκε στο φυσικοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ, στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και αρνείτο να αποχωρήσει.

Η αναστάτωση έληξε μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία, με την συνδρομή εργαζόμενου του Δήμου Μινώα Πεδιάδoς, αφαίρεσε τμήμα της πόρτας του φυσικοθεραπευτηρίου και συνέλαβε την φυσικοθεραπεύτρια.

Συρίγος: Έλεγχοι στα πανεπιστήμια όπου παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΙ προέβη ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όπου και μίλησε σχετικά με τους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται στα πανεπιστήμια τονίζοντας ότι θα είναι στοχευμένοι όπου υπάρχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι πρυτανικές αρχές και οι φοιτητές έχουν δώσει την απάντησή τους, έχοντας εμβολιαστεί σε πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 75%, που σε κάθε περίπτωση είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ελληνικής κοινωνίας.

Είπε, επίσης, έχει ψηφιστεί τροπολογία να μπορούν να προσλαμβάνουν οι πανεπιστημιακές αρχές με εξάμηνη σύμβαση ανθρώπους για να κάνουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών.

Καπραβέλος: Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα

Πλαστική χειρουργός αρνείται κατηγορίες για εικονικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της 75χρονης στον ΣΚΑΪ, οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι αβάσιμες, καθώς υποστηρίζει πως έπεσε θύμα μιας σκευωρίας  και πως δεν ισχύει το βίντεο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ στο οποίο «πιάστηκε» να εμβολιάζεται εικονικά στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Μάλιστα, υποστηρίζει πως υποπτεύεται ποιος είναι αυτός που την έμπλεξε στην υπόθεση τονίζοντας ότι «Δεν έχω στοιχεία για να αποδείξω ότι έπεσα θύμα πλεκτάνης , ξέρω όμως ποιος ήθελε να μου κάνει κακό»

Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτή ήταν η 2η δόση που θα της χορηγούταν. Είχε ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη , ενώ  ανέφερε πως της παρουσιάστηκαν και συμπτώματα.

Τέλος, σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί όλη η διαδικασία κανονικά από τη δικαιοσύνη, η οποία ελπίζει πως στο τέλος θα την δικαιώσει.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Χθες, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.282 έλεγχοι, από τους οποίους οι 53.105 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 280 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

83 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75 πρόστιμα των 300 ευρώ και 8 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Θεσσαλονίκη, 14 στην Ήπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο, 8 στην Κρήτη, 7 στη Θεσσαλία, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στη Δυτική Ελλάδα, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στα Ιόνια Νησιά, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.048 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.090 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.958 των 150 ευρώ.

9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.232 ομοειδείς παραβάσεις.

188 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 πρόστιμο σε 2 πελάτες, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 πρόστιμο στον πελάτη, 300 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη σε καταστήματα. Επιπλέον, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου και Ι.Χ.Ε.

Στην Αττική, 500 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή self test και 300 ευρώ πρόστιμο στον υπάλληλο, 500 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή self test και 300 ευρώ πρόστιμο στον υπάλληλο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε επιβάτη λεωφορείου, για στέρηση πιστοποιητικού εμβολιασμού, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες σε καταστήματα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα εμπορίας χαλιών, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα. Επιπλέον, 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο ΚΤΕΛ, 2 για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείου, 1 παράβαση για στέρηση πιστοποιητικού από επιβάτη λεωφορείου.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις, για στέρηση πιστοποιητικών, από επιβάτες λεωφορείου.

Στην Ήπειρο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτη και ιδιοκτήτη σε καταστήματα.

Στην Κρήτη, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα, 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα. Επιπλέον, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από οδηγό ταξί, οδηγούς και συνοδηγούς Ι.Χ.Φ, οδηγό λεωφορείου και επιβάτη οχήματος Ι.Χ.Ε.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη σε καταστήματα, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα.

Στα Ιόνια Νησιά, 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, και 2 από επιβάτες ταξί.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.372 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.472 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σαρηγιάννης: 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους

Πηγή: ΑΠΕ, ΣΚΑΙ, Πρώτο Θέμα

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα