Ελλάδα

Τσιόδρας: Στο «πορτοκαλί» η Αττική – Ξεπερνά το 5% στο χάρτη θετικότητας

Την προσοχή εφιστά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική εξαιτίας της πανδημίας.

Parallaxi
τσιόδρας-στο-πορτοκαλί-η-αττική-ξ-594765
Parallaxi

Την προσοχή εφιστά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική εξαιτίας της πανδημίας, λέγοντας πως βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, αφού στο χάρτη θετικότητας ξεπερνά το 5%.

Στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε αρχικά πως έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία, στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική.

«Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», δήλωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής, και κατέληξε λέγοντας:

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα