Επικαιρότητα

Τσίπρας: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΤΧ1 του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

«Τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε

Parallaxi
τσίπρας-αιφνιδιαστική-επίσκεψη-στον-986629
Parallaxi

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Τοπικό Χειρισμό 1 ( ΤΧ1) του ΟΣΕ, έξω από τη Θεσσαλονίκη, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και αναρωτήθηκε τι ακριβώς θα εγκαινίαζε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου, αφού, όπως ενημερώθηκε, το κέντρο τηλεδιοίκησης βλέπει μόνο κάποια κομμάτια της διαδρομής προς την Ειδομένη και τον Στρυμόνα αλλά, αλλά, όμως, δεν λειτουργεί.

«Η απώλεια 57 συνανθρώπων μας με αυτό το τραγικό τρόπο σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν αποτελεί θυσία, είναι έγκλημα. Και μάλιστα προαναγγελθέν έγκλημα λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο ακόμα και με εξώδικα, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη και την εγκατάλειψη του σταθμού τηλεδιοίκησης Λάρισας, από το καλοκαίρι του 2019, που αν λειτουργούσε θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δυστυχώς τις ίδιες εικόνες απαξίωσης βλέπει κανείς και στη Θεσσαλονίκη. Ενημερώθηκα σήμερα ότι ο σταθμός τηλεδιοίκησης “βλέπει” κάποια περιορισμένα κομμάτια, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ειδομένη και κάποια μέχρι το Στρυμόνα, αλλά δεν λειτουργεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Και αναρωτιέμαι: Τι ακριβώς θα ερχόταν να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, τραγική ειρωνεία, 12 μόλις ώρες μετά το μοιραίο δυστύχημα; Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι μόνο επικοινωνία έρχεται κάποια στιγμή η ίδια η ζωή, με πολύ τραγικό και δραματικό τρόπο, να τους διαψεύσει. Η πολιτική οφείλει να είναι πρωτίστως ευθύνη και όχι υποκρισία. Οφείλει να είναι ευθύνη και όχι ψεύτικη επικοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου του ΤΧ1 και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τους σταθμάρχες, συνοδευόμενος από τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και συζήτησε μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας και για την εκπαίδευση που είχαν. Συναντήθηκε, επίσης, και με μηχανοδηγό του ΟΣΕ, ο οποίος του παρουσίασε την κατάσταση από την πλευρά των μηχανοδηγών.

«Η κοινωνία είναι σε σοκ αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Συνάδελφοι σας ήταν αυτή που τα τελευταία δύο χρόνια προειδοποιούσαν για συνθήκες ασφαλείας, οι μηχανοδηγοί κυρίως, και ότι οι προσπάθειες να αναδειχθούν οι πραγματικές ευθύνες, που είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν, πρέπει να τις αντιληφθείτε και ως μία δική σας προσπάθεια δικαίωσης, διότι κάνετε εδώ ότι μπορείτε και ότι περνάει από το χέρι σας, έχοντας καθημερινά ευθύνη, γιατί η δουλειά σας είναι μία δουλειά πολύ μεγάλης ευθύνης. Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την ειλικρίνειά σας με την οποία με ενημερώσατε», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους σταθμάρχες και τους μηχανοδηγούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα