Ελλάδα

Τσίπρας: Λογικό να φτιαχτεί μια προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα

«Δεν θα βγαίνουν τα... κουκιά αν είμαστε δεύτεροι» σχολίασε και άφησε αιχμές για Μητσοτάκη, Βαρουφάκη

Parallaxi
τσίπρας-λογικό-να-φτιαχτεί-μια-προοδε-990859
Parallaxi

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι παρτενέρ του Μητσοτάκη σε αυτές τις εκλογές, κοιτά πώς θα του δώσει ‘πάσες’», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως κατά την προεκλογική περίοδο μπορεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να λέει ό,τι θέλει, όμως μετά τις εκλογές θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το τρίπτυχο: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών που αφορά στο σχέδιο για την επόμενη μέρα, τονίζοντας πως την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών και «ξεπάγωμα» τριετιών.

Σχολιάζοντας, δε, το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ. Μια φορά υποκλοπέας, πάντα υποκλοπέας» και προανήγγειλε σχέδιο για τσουνάμι πλειστηριασμών αν κερδίσει και πάλι τις εκλογές η ΝΔ.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε: «Έχουμε απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θέλει μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το λογικό είναι να φτιάξει με το ΠΑΣΟΚ μια προοδευτική κυβέρνηση», ενώ απαντώντας στα περί κυβέρνησης των ηττημένων, τόνισε: «Δεν θα βγαίνουν τα «κουκιά» αν είμαστε δεύτεροι».

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις, απάντησε σκωπτικά: «Έρχεται η ώρα της κρίσης. Τώρα την αγωνία την έχουν αυτοί που βγάζουν τις δημοσκοπήσεις». Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τα λάθη που έκαναν οι δημοσκοπικές εταιρείες το 2015, στο δημοψήφισμα και τις εκλογές του 2019 και είπε: «Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τι λένε οι δημοσκοπήσεις».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι “φοβάται τη σύγκριση” και τον “διάλογο” στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται “σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες” και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί “ενώπιος ενωπίω” με τη Λεπέν.

Εξάλλου, δέχθηκε πως η συζήτηση και με τους έξι αρχηγούς, όπως προτείνει ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει. Ωστόσο, σημείωσε πως τέτοια συζήτηση είναι τις περισσότερες φορές “σούπα”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα