Αθλητισμός

Τσιτσιπάς- Australian Open: Σήμερα ο μεγάλος τελικός έναντι του Τζόκοβιτς

Ο κορυφαίος τενίστας διεκδικεί το πρώτο σπουδαίο τρόπαιο στην καριέρα του.

Parallaxi
τσιτσιπάς-australian-open-σήμερα-ο-μεγάλος-τελικό-818743
Parallaxi

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έρχεται αντιμέτωπος σήμερα, 29/1 στις 10.30, με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη διεκδίκηση του τρόπαιου του Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διεκδικεί το πρώτο σπουδαίο τρόπαιο στην καριέρα του.

Τόσο ο Σέρβος θρύλος του τένις, όσο και ο νεαρός Έλληνας, έχουν ως επιπλέον «έπαθλο» την κορυφή του κόσμου, καθώς όποιος επικρατήσει, θα βρεθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Όπως ο Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, έτσι και ο Τζόκοβιτς δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό της Μελβούρνης, όπου κατέχει το ρεκόρ με εννέα τίτλους. Και σήμερα, στοχεύει να φύγει από την μεγαλούπολη της Αυστραλίας με το δέκατο τρόπαιο ανά χείρας.

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς θα παίξει τον δεύτερο τελικό του Grand Slam μετά την ήττα του Ρολάν Γκαρός το 2021 από τον Τζόκοβιτς και μάλιστα με μία επική ανατροπή από 2-0: «Η Σερβία είναι μια πολύ μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, και έχει βγάλει πολλούς πολύ καλούς παίκτες. Ελπίζω ότι στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο, δηλαδή να κατακτήσουμε πολλά τουρνουά Grand Slam», προφανώς συμπεριλαμβάνοντας και στην Μαρία Σάκκαρη.

Ο νικητής του τελικού θα «εκθρονίσει» τον νεαρό Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ από το Νο 1 του κόσμου. Για τον Τζόκοβιτς, θα είναι μια επιστροφή στην κορυφή μετά από ένα «αρνητικό» 2022, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Νόλε» κατέχει το ρεκόρ για τον αριθμό των εβδομάδων που πέρασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (373) και τον αριθμό των σεζόν που τον βρήκαν επικεφαλής στο τέλος τους (7).

Πώς έφτασαν στον τελικό Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος τενίστας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Australian Open απέναντι στον Τόμι Πολ, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2). Ως εκ τούτου, έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (29/1, 10:30 ώρα Ελλάδος), εκεί όπου είχε ήδη προκριθεί ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το 3-1 επί του Κατσάνοφ.

Πηγή: iefimerida 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα