Ελλάδα

Τζανάκης: Τα αντιικά φάρμακα θα μειώσουν κρούσματα και θανάτους

" Η νόσος έχει απειροελάχιστες πιθανότητες πια να προκαλέσει κάτι σοβαρό σε κάποιον τριπλά εμβολιασμένο κάτω των 50 ετών."

Parallaxi
τζανάκης-τα-αντιικά-φάρμακα-θα-μειώσο-424546
Parallaxi

Τα αντιικά φάρμακα είναι το «όπλο» που θα συμβάλλει στην πτώση των αριθμών κρουσμάτων και θανάτων λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, «ειδικά αν επιβεβαιωθεί ότι αντιμετωπίζουν κατά 50% αποτελεσματικά την βαριά νόσο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι τα αντιικά φάρμακα θα μειώσουν τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αναμενόταν να παρατηρηθεί αποκλιμάκωση από την περασμένη εβδομάδα στους θανάτους.

Ωστόσο, ο καθηγητής εκτιμά και ελπίζει ότι η αποκλιμάκωση θα επιβεβαιωθεί τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα ενώ ανέφερε πως υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλούς αριθμούς μεταξύ 18-20 χιλιάδων.

Αυτό, σχολίασε ο κ. Τζανάκης, δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι όμως πιο ευχάριστο από το να σημειώνονται αυξητικές τάσεις και σημείωσε παράλληλα ότι πανδημικός δείκτης των διασωληνώσεων αποκλιμακώνεται με αργούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου κύματος της πανδημίας, ο καθηγητής τόνισε πως είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς προβλέψεις ωστόσο συμφώνησε πως μπορεί να υπάρξει μια ελεγχόμενη χαλάρωση.

«Η ιστορία και η εξελικτικη βιολογία λέει πως οι ιοί γίνονται πιο μεταδοτικοί αλλά και πιο ήπιοι. Οι πιθανότητες με δεδομένο της ανοσίας και τον εμβολιασμό, δείχνει πως μπορούμε σιγά σιγά να χαλαρώσουμε, ειδικά κάποιες ηλικιακές ομάδες. Η νόσος έχει απειροελάχιστες πιθανότητες πια να προκαλέσει κάτι σοβαρό σε κάποιον τριπλά εμβολιασμένο κάτω των 50 ετών. Πρέπει να προστατέψουμε τους ευάλωτους», επισήμανε ο κ. Τζανάκης.

Εν όψει του Πάσχα, ο καθηγητής είναι αισιόδοξος και εκτίμησε πως θα το γιορτάσουμε «σε βαθμό προσεγμένης κανονικότητας με ορισμένα ήπια υγειονομικά πρωτόκολλά τα οποία θα μας επιτρέψουν να έχουμε άνετη κοινωνική και οικονομική ζωή».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα