Ελλάδα

Τζανάκης: Τι γίνεται αν κολλήσει ένα παιδί κορονοϊό

Καλεί τους γονείς να σκεφτούν σοβαρά τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Parallaxi
τζανάκης-τι-γίνεται-αν-κολλήσει-ένα-πα-750300
Parallaxi

Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΙ προέβη ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στην χώρα και τον εμβολιασμό των παιδιών.

Όσον αφορά τα παιδιά και τον εμβολιασμό τους δήλωσε ότι ένα παιδί είτε θα ανοσοποιηθεί ελαφρά μέσα στο 2021 -όπως η πλειονότητα του κόσμου- είτε θα το ανοσοποιήσει ο ιός με βαρύ τρόπο, καλώντας έτσι τους γονείς να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.

«Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα  με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών γι’ αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12- 15 ετών που έχουν πλέον την δυνατότητα να εμβολιαστούν… μέχρι και βρέφη» είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, στην ερώτηση που αφορούσε την πορεία των κρουσμάτων υπογράμμισε πως οι αναλύσεις και το μοντέλο τους δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη κορύφωση και πως ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ένας καλός μήνας σχετικά με τα κρούσματα. Ωστόσο, δυστυχώς οι ΜΕΘ και οι θάνατοι θα παραμείνουν ψηλά όπως είναι τώρα. «Οι μονάδες μπορεί να φτάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη» τόνισε.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα