Ελλάδα

Τζόκερ: Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για αυτό που έγινε στους κινηματογράφους της Αθήνας

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πρωτοφανή είδηση που απασχολεί την Ελλάδα σήμερα.

Parallaxi
τζόκερ-τι-ξέρουμε-μέχρι-στιγμής-για-αυ-503256
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Το Σάββατο και την Κυριακή, σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα αντίστοιχα, όπου παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί έπειτα από καταγγελίες για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών. Είναι η είδηση για την οποία μιλάνε όλοι σήμερα στην Ελλάδα, κατακλύζοντας τα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε Σχετικά: Γλεντάνε τα social media με όσα έγιναν στα σινεμά της Αθήνας

Τι ξέρουμε όμως μέχρι στιγμής για τα περιστατικά, τα οποία αρχικά χαρακτηρίστηκαν ως fake news, έπειτα επιβεβαιώθηκαν αλλά χωρίς απόλυτη σαφήνεια για το τι πραγματικά συνέβη;

Παρακάτω 4 σημεία της υπόθεσης βάσει των μέχρι τώρα επίσημων ανακοινώσεων – θέσεων και δηλώσεων των εμπλεκομένων και οι πρώτες πολιτικές “αντιδράσεις”: 

#Όσα ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ ΜΠΕ

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία. Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα. Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί (Δείτε Αναλυτικά Εδώ).

#Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας: Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών. Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

#Η τοποθέτηση της Υπουργού Πολιτισμού

Άγνοια για το πώς ξεκίνησε η ιστορία και εξηγήσεις για το τι θα κάνει από δω και μπρος έδειξε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού. Συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη δήλωσε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα του Αντένα: ”Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο”. Είπε ότι η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.”

«Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα. Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τον σε βάρος τους πειθαρχικό έλεγχο».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η κ. Μενδώνη ΕΔΩ.

#Τι ισχυρίζεται στην κατάθεσή της η υπάλληλος του υπ. Πολιτισμού

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους. Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση. Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Δείτε αναλυτικά περισσότερα ΕΔΩ.

#Οι “αντιδράσεις” στα social media

Aνάρτηση σχετική με το θέμα των ημερών στην χώρα και τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα όσα συνέβησαν στους κινηματογράφους της Αθήνας (Δείτε Σχετικά ΕΔΩ), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο twitter (Δείτε ΕΔΩ).

Καυστική ανάρτηση Τσίπρα στο Instagram για τον σάλο με το Τζόκερ στην Αθήνα. «Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης», σχολιάζει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Δείτε την φωτογραφία που ανάρτησε και αναλυτικά το σχόλιό του ΕΔΩ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα