Ελλάδα

Βαρουφάκης: Νάρκη στα θεμέλια της δημοκρατίας η διάταξη για κόμμα Κασιδιάρη

«Μόνο μέσα από κάλπες εξαφανίζονται τα ναζιστικά μορφώματα»

Parallaxi
βαρουφάκης-νάρκη-στα-θεμέλια-της-δημο-877419
Parallaxi

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, το οποίο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και η διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε κατά της διάταξης χαρακτηρίζοντας την «νάρκη στα θεμέλια της ήδη τραυματισμένης Αστικής Δημοκρατίας του τόπου», και υποστήριξε ότι «μόνο με δημοκρατικές διαδικασίες και μέσα από τη κάλπη μπορεί να εξαφανιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα, η Χρυσή Αυγή και κάθε φασίζον κόμμα».

«Θέμα αρχής για το ΜέΡΑ25 είναι να μην επιτρέψουμε στην εξουσία να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Την Χρυσή Αυγή, το κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο μόρφωμα που θα διεκδικήσει την ψήφο συμπολιτών μας, που η κρίση τους έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους, αλλά και κάθε φασίζον κόμμα, το ΜέΡΑ25 είμαστε ταμένοι να το εξαφανίσουμε. Στην κάλπη όμως.

Με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες που αυτά τα κόμματα θέλουν να μας στερήσουν βάζοντάς μας στον γύψο.

Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις την δημοκρατία για να την διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Μήπως η διάταξη αυτή περί “πραγματικής ηγεσίας”, αυτός ο χειρισμός που τώρα εξελίσσεται σε φιάσκο, δεν ήταν παρά ένα φροϋδικό ολίσθημά σας;

Ένας τρόπος να ξεπλύνετε το ένοχο παρελθόν σας;

Ή ήταν απλά μια κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρίας σας για να αντλήσετε ψηφαλάκια από την δεξαμενή του χώρου στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσατε;» ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενώ ανέχτηκε, έκθρεψε και συμπεριλάβατε στους κόλπους της τον ακροδεξιό εσμό, τολμά να κατηγορεί την Αριστερά ότι κλείνει το μάτι στο κόμμα Κασιδιάρη».

«Εμείς στο ΜέΡΑ25, δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευσής σας, ούτε στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί μια απαγόρευση να “φωτογραφίσει” αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση», τόνισε.

Ακόμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ5, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του για την συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, χαρακτηρίζοντας την «ντροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λίγο πριν τις κάλπες επιτρέπει να κουρελιάζεται ό,τι απέμεινε από την διάκριση των εξουσιών, συναντώντας Αρεοπαγίτες την παραμονή της απόφασης του ‘Αρειου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη».

«Πριν 4 χρόνια αναλάβατε τα ηνία μιας χρεοδουλοπαροικίας που μαζί οικοδομήσατε ελέω τεσσάρων μνημονίων με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που πετύχατε είναι να βαθύνετε το χρέος, να κάνετε κανονικότητα την δουλικότητα και να καταστήσετε την Ελλάδα παροικία-αποικία αρπακτικών ταμείων, επενδυτών που αγοράζουν αλλά δεν επενδύουν, επενδυτών που τους δίνετε τα λεφτά των πολιτών για να αγοράζουν, και βέβαια του ΝΑΤΟ που απεργάζεται πολέμους που υπονομεύουν την ασφάλεια του λαού μας, την ώρα που ενισχύουν και σταθεροποιούν εγκληματίες όπως ο Πούτιν, οι Αζόφ και το κακό συναπάντημα», επεσήμανε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, μόνο το κόμμα του «είναι σε μία πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική, κόντρα σε πατριώτες-διεθνιστές στα διευθυντήρια και στις τρόικες».

«Ο ευρωπαϊσμός του ναι σε όλα συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης, αποδομεί ακόμα και τους θεσμούς της ΕΕ», σημείωσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές, κατηγορώντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αγνοούν τη λαϊκή βούληση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της εξουσίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί δικαίωμα του να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση πηγαίνοντας σε δεύτερη Κυριακή όπου, με την καλπονοθευμένη ενισχυμένη αναλογική ελπίζει να βγει αυτοδύναμος, κόντρα στη βούληση του 65%.

Ο κ. Τσίπρας ο άνθρωπος που ποδοπάτησε το 62% του “Όχι”, τολμάει να απειλεί σήμερα το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ να μην αγνοήσουμε τη λαϊκή βούληση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος.

Θέλει δηλαδή να τον κάνουμε ξανά πρωθυπουργό ώστε να μην καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, να μην επανεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους, τους αυτοκινητόδρομους και να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία.

Σοβαρολογείτε; Τόσο απελπισμένα θέλετε καρέκλες;

Νομίζετε σοβαρά ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχουμε για να σας νομιμοποιήσουμε στα σχέδια σας; Ανάχωμά σας, ανάχωμα του συστήματος, αποδείξαμε 4 χρόνια τώρα ότι δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα επιστρέψει ισχυρότερο στη Βουλή για να τερματίσει τη λεηλασία, και να εμποδίσει κάθε συγκυβέρνηση με κορμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που σιγοντάρει τους ολιγάρχες είτε με προοδευτικό, είτε με σοσιαλδημοκρατικό είτε με νεοφιλελεύθερο μανδύα».

«Είμαστε ένα πραγματικά Αριστερό κόμμα που ξέρει ότι οι φρούδες ελπίδες της συνθηκολογημένης Αριστεράς, από τη μία, και της ολιγαρχικής Δεξιάς, από την άλλη, είναι τελικά το εκκολαπτήριο του αυγού του φιδιού.

Στο ΜέΡΑ25 δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν λαϊκίζουμε.

Μιλάμε ανοικτά για το κόστος της ρήξης, που είναι η καλύτερη επένδυση στο μέλλον Ελλάδας -Ευρώπης.

Έτσι, προσφέρουμε στον λαό μαζί, την δύσκολη αλήθεια και την ρεαλιστική ελπίδα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα