Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων

Επίσης ο κ. Βασιλακόπουλος απαρίθμησε μερικές από τις αιτίες του μεγάλου αριθμού των νεκρών στη χώρα μας.

Parallaxi
βασιλακόπουλος-μετά-από-2-3-εβδομάδες-θ-872925
Parallaxi
Street art street scene from around Athens on January 19, 2022 / Εικόνες δρόμου και έχνη δρόμου γύρω στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου, 2022

Την εκτίμηση ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό θα συνεχίσουν να είναι αυξημένοι για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος απαρίθμησε μερικές από τις αιτίες του μεγάλου αριθμού των νεκρών στη χώρα μας:

  • Ο λαός στην Ελλάδα είναι από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη και περίπου 300.000 ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί επιλέγοντας να μην προστατεύσουν τον εαυτό τους.
  • Η ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών εδώ και 20 χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα την μερική αχρήστευση πάρα πολλών αντιβιοτικών και τη δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων μέσα στα νοσοκομεία.
  • Το ΕΣΥ είναι γερασμένο και εξουθενωμένο. Η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες χορηγούς, χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει και να φανούν τα οφέλη της.
  • Βλέπουμε ακόμα τα «απόνερα» της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο νοσογόνος.
  • Σύμφωνα με τον καθηγητή, καθώς επικρατεί το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού οι εισαγωγές είναι ήδη μειωμένες και σταδιακά θα μειωθούν και οι θάνατοι.

Επίσης από την προσεχή εβδομάδα θα φανεί και η ευεργετική επίδραση του «μίνι lockdown» που έγινε λόγω του χιονιά. Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα