Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

«Αλλιώς πάμε σε λογική φυσικής επιλογής που σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος».

Parallaxi
βασιλακόπουλος-μόνη-λύση-ο-υποχρεωτι-785885
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Για τους θανάτους νέων από κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως ο ιός δεν αντιμετωπίζεται εάν δεν εμβολιαστούμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε πως «ακόμα και αν φτιάξουμε 100.000 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορονοϊό πολύ νωρίς, θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους».

Όπως υποστήριξε, η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού. Παράλληλα, επεσήμανε πως δε μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή. «Ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής». Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος, εξήγησε.

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού προς την επίτευξη ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Ισραήλ που είχε πιο πρώτο τα εμβόλια δεν έχει πολύ παραπάνω ανοσία από εμάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα