Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Θέμα μόρφωσης ο εμβολιασμός

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ που είπε: «Δηλαδή μόνο οι μορφωμένοι από το λαό εμβολιάζονται;»

Parallaxi
βασιλακόπουλος-θέμα-μόρφωσης-ο-εμβολ-770748
Parallaxi

Έντονη αντιπαράθεση προκαλεί το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα οδήγησε τον Θ. Βασιλακόπουλο, καθηγητή πνευμονολογίας, και τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, να διασταυρώσουν on air τα ξίφη τους, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό «ζήτημα μόρφωσης» και τον δεύτερο να τον κατηγορεί για «στοχοποίηση των υγειονομικών».

Αρχικά ο καθηγητής πνευμονολογίας σημείωσε πως «μέσα στο Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer θα πάρει κανονική αδειοδότηση -όχι επείγουσας χορήγησης – επομένως το να αποφασιστεί εκ των υστέρων ότι για κάποιες ομάδες πληθυσμού θα γίνει υποχρεωτικό δε μου φαίνεται παράλογο. Ο μη εμβολιασμένος έχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσει τη νόσο στο συνάδελφό του», υπογράμμισε ο καθηγητής και στη συνέχεια ανέφερε πως ο εμβολιασμός είναι «θέμα μόρφωσης».

«Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης τόσο μεγαλύτερο το επίπεδο αποδοχής του εμβολίου», υπογράμμισε και τόνισε πως «στόχος είναι να πειστούν όλοι οι άνθρωποι να εμβολιαστούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε πως υπάρχει «στοχοποίηση» του υγειονομικού προσωπικού:

«Εμείς απορούμε γιατί στοχοποιείται το υγειονομικό προσωπικό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν προκύπτει στα νοσοκομεία καμία διασπορά του ιού που να είναι ευθύνη του υγειονομικού προσωπικού. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας και υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εμβολιασμένοι και μη, τα ποσοστά συμμετοχής εμβολιασμών των υγειονομικών είναι καθολικά, πάνω από 80%», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και έπειτα από την αναφορά του κ. Βασιλακόπουλου πως οι εμβολιασμοί είναι «θέμα μόρφωσης», οι τόνοι ανέβηκαν: «Δηλαδή ο πατέρας μου και η μάνα μου που δεν ξέρουν γράμματα, δεν πρέπει να εμβολιαστούν; Δηλαδή μόνο οι μορφωμένοι από το λαό εμβολιάζονται» ανέφερε ειρωνικά ο Μιχάλης Γιαννάκος, με τον Θόδωρο Βασιλακόπουλο να ζητεί, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, να τον αφήσει να τελειώσει τη σκέψη του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα