Βασιλακόπουλος για πανηγύρια: Ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες να χαρούν καθιστοί

Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή κόσμου σε σχέση και με την εξάπλωση της πανδημίας και την προστασία των πολιτών μίλησε ο Θ. Βασιλακόπουλος.

Parallaxi
βασιλακόπουλος-για-πανηγύρια-ηλικιω-911588
Parallaxi

Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου σε σχέση και με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία των πολιτών μίλησε ο Θ. Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μιλώντας στον Αnt1, δεν μπορεί κανείς να αποτρέψει τους ανθρώπους να πάνε.

Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά «ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάνε στο πανηγύρι, αλλά να χαρούν καθιστοί σε ένα τραπέζι και όχι πιασμένοι στον χορό, μαζί με άλλον κόσμο».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού, ο Καθηγητής ανέφερε πως «είχαμε επιβράδυνση της πανδημίας, απλώς αυτές τις ημέρες, λόγω των συναθροίσεων, θα υπάρξει μια μείωση του ρυθμού επιβράδυνσης».

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αλλά αποτελούν παραλλαγές του ιού που κυκλοφορεί σήμερα. Το εμβόλιο που θα φτιαχτεί για τις παραλλαγές της Όμικρον, θα πιάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τις νέες παραλλαγές που ίσως προκύψουν», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας ακόμη πως «θα βγουν εμβόλια, όχι φέτος, αλλά μιλάμε για τον επόμενο χρόνο, που θα προσβάλλουν όχι τις μεταλλάξεις, αλλά τις περιοχές του ιού που παραμένουν σταθερές και θα είναι έτσι πιο αποδοτικά», σημειώνοντας πως η προοπτική είναι ο ιός να γίνει ενδημικός.

Πηγή: Ant1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα