Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Στέμμα 2.868 πολύτιμων λίθων, ιερό λάδι και χρυσή άμαξα 260 ετών

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για τη στέψη

Parallaxi
βασιλιάς-κάρολος-στέμμα-2-868-πολύτιμων-λ-572092
Parallaxi

Ανακοινώθηκαν η διαδρομή της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί πριν και μετά τη στέψη του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ’ στις 6 Μαΐου, όπως και τα emoji που σχεδιάστηκαν ειδικά για εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος θα ξεκινήσει από το παλάτι προς τον καθεδρικό ναό του Γουέστμινστερ την ημέρα της στέψης με την Diamond Jubilee Carriage, τη νεότερη βασιλική άμαξα.

Η πομπή θα διασχίσει την οδό The Mall μεταξύ του παλατιού και της πλατείας Τραφάλγκαρ με την άμαξα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ το 2014, όταν πήγαινε στα εγκαίνια του κοινοβουλίου, και στη συνέχεια θα στρίψει στην οδό Whitehall, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο Νο 10.

Αφού περάσει το Whitehall, η πομπή θα φτάσει στην Πλατεία Κοινοβουλίου, όπου βρίσκονται ο καθεδρικός ναός του Γουέστμινιστερ και το βρετανικό κοινοβούλιο, και μετά από μια πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων, ο βασιλιάς Κάρολος θα εισέλθει στον καθεδρικό ναό για να στεφθεί.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου κατά την τελετή. Δεδομένου ότι απαγορεύεται να βγει το στέμμα, το οποίο ζυγίζει περίπου 2,5 κιλά, από τον καθεδρικό ναό, ένα άλλο στέμμα θα έρθει για το επόμενο σημείο.

Το ιερό λάδι και τα σπαθιά

Το ιερό λάδι που θα χρησιμοποιηθεί για την ευλογία του βασιλιά στην πιο σημαντική θρησκευτικά στιγμή της τελετής στέψης θα χυθεί στο κουτάλι στέψης από δοχείο με λάδι σε σχήμα αετού.

Μετά τη στέψη, αξιωματούχοι που φέρουν ένα κοφτερό σπαθί, που συμβολίζει τη δύναμη και την ευθύνη, και ένα αμβλύ σπαθί, που συμβολίζει το έλεος, θα παρελάσουν μπροστά από τον βασιλιά Κάρολο. Ο βασιλιάς θα φορέσει ένα σπαθί που συμβολίζει την ιπποσύνη.

Ο βασιλιάς, ο οποίος θα φορέσει το δαχτυλίδι με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου, θα περπατήσει στη μετά τη στέψη πομπή κρατώντας ένα σκήπτρο και μια σφαίρα που αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική εξουσία.

Το αυτοκρατορικό στέμμα με τα 2.868 διαμάντια

Στην παρέλαση μετά τη στέψη, ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει το αυτοκρατορικό στέμμα που διακοσμήθηκε με 2.868 διαμάντια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 269 μαργαριτάρια το 1937 για τον παππού του Γεώργιο ΣΤ΄, και η βασίλισσα Καμίλα θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας που κατασκευάστηκε το 1911.

Μετά την τελετή, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ., ο βασιλιάς Κάρολος θα επιστρέψει στο παλάτι αυτή τη φορά με τη χρυσή άμαξα 260 ετών.

Σε αντίθεση με την τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος θα επιστρέψει στο παλάτι με τον τρόπο που ήρθε. Η παρέλαση κατά την επιστροφή θα είναι πιο πολυπληθής από ό,τι κατά την επιστροφή.

Τα emoji για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Από την άλλη πλευρά, ένα ειδικό emoji έχει επίσης σχεδιαστεί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Το emoji, το οποίο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στο Twitter από σήμερα, είναι εμπνευσμένο από το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Ενώ για πρώτη φορά ετοιμάστηκε ένα emoji για μια στέψη, στο παρελθόν είχε σχεδιαστεί ένα emoji για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Σε αυτό το emoji, η αγαπημένη ράτσα σκύλου της βασίλισσας, το κόργκι, απεικονίστηκε με ένα στέμμα στο κεφάλι.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα