Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί είναι άταφος ακόμα ο πρίγκιπας Φίλιππος

Γιατί παραμένει άταφος σε σκοτεινό σπήλαιο, ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του;

Parallaxi
βασίλισσα-ελισάβετ-γιατί-είναι-άταφο-928754
Parallaxi

Άταφος παραμένει για περίπου ενάμιση χρόνο ο πρίγκιπας Φίλιππου, καθώς όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο βρέθηκε και πάλι σε δεύτερη μοίρα, αφού έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και ουσιαστικά να ζει στη σκιά της….

Όπως αποδεικνύεται ο ίδιος υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας ακόμα και μετά θάνατον. Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε…

Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μείνει προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, συνολικά 24. Έτσι τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

 Ο γάμος της Ελισάβετ με τον Φίλιππο 

Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Φίλιππο, τότε αξιωματικό του ναυτικού, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το 1947. 

Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά: Τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας (έτος γέννησης 1948), την πριγκίπισσα Άννα (ε.γ. 1950), τον πρίγκιπα Άντριου (ε.γ. 1960) και τον πρίγκιπα Έντουαρντ (ε.γ. 1964). 

Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 99 ετών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα