Βάζουν αντικλεπτικά σε γάλα και τυρί στα σούπερ μάρκετ της Τουρκίας
Οι παραγωγοί στη χώρα σκέφτονται να βάζουν στον μπακλαβά καρύδι αντί για φιστίκι, καθώς είναι πανάκριβο.
Από το κακό προς το χειρότερο φαίνεται πως πάει η τουρκική οικονομία, καθώς τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι στα ύψη και τις επιχειρήσεις να φοβούνται για κλοπές, από τη στιγμή που ο κόσμος δυσκολεύεται να ψωνίσει.
Σοκ προκαλεί μάλιστα μια είδηση, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, καθώς στα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να αποτρέψουν τις πιθανές κλοπές βάζοντας αντικλεπτικά στα προϊόντα.
Συγκεκριμένα, έβαλαν αντικλεπτικά στο γάλα και στο τυρί. Στο παρελθόν αντικλεπτικά υπήρχαν στα αλκοολούχα ποτά και πρόσφατα στο βρεφικό γάλα. Ο βασικός μισθός στην Τουρκία αντιστοιχεί σε περίπου 215 ευρώ, ενώ το μπουκάλι γάλα υπολογίζεται στα 2 ευρώ περίπου.
Παράλληλα, και σε άλλα προϊόντα το κόστος παρασκευής τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να σκέφτονται να αλλάξουν τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούν.
Για παράδειγμα, οι παραγωγοί σκέφτονται να βάζουν στον μπακλαβά καρύδι αντί για φιστίκι, καθώς είναι πανάκριβο.
ΠΗΓΗ: skai.gr