Διεθνή

Βέλγιο: Τα λευκά σακάκια σε σειρές για να παραπέμπουν σε κοιμητήριο

Το Βέλγιο άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα καραντίνας, επιτρέποντας σε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν από τη Δευτέρα.

Parallaxi
βέλγιο-τα-λευκά-σακάκια-σε-σειρές-για-ν-592455
Parallaxi

Τα λευκά σακάκια παρατάχθηκαν σε σειρές για να παραπέμπουν σε κοιμητήριο, στην πιο κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, τη Γκραν Πλας.

Εκατοντάδες σακάκια σεφ τοποθετήθηκαν στο έδαφος, στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τον γολγοθά που περνάνε τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καφέ, τα οποία παραμένουν κλειστά για σχεδόν δύο μήνες, λόγω της καραντίνας του νέου κορονοϊού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justine Roldan Perez (@justineroldanperez) στις

Τα λευκά σακάκια παρατάχθηκαν σε σειρές για να παραπέμπουν σε κοιμητήριο, στην κεντρική πλατεία Γκραν Πλας.

Η Κοραλί Μισιέλ, μία από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, είπε ότι η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε εν μέρει για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ξενοδοχειακού τομέα και του τομέα εστίασης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες) στη χώρα, που παρέχει τα προς το ζην στο 10% του πληθυσμού των 11,5 εκατομμυριών ανθρώπων στο Βέλγιο και συνεισφέρει 18 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στην οικονομία.

«Υπάρχει η εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν μας ακούν» είπε η Μισιέλ, η οικογένεια της οποίας έχει τη Restauration Nouvelle, μια εταιρεία με εστιατόρια και υπηρεσίες κέτερινγκ.

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι μέτρα θα παρθούν για να μπορέσουμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον».

Το Βέλγιο άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα καραντίνας, επιτρέποντας σε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν από τη Δευτέρα. Εντούτοις, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, έχοντας σταματήσει να λειτουργούν από τα μέσα Μαρτίου.

Τα εστιατόρια παρέχουν takeaway ή ντελίβερι υπηρεσίες, όμως ορισμένα όπως το βραβευμένο με αστέρι Μισελέν Comme Chez Soi, επέλεξαν να προσφέρουν γεύματα στους άστεγους κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Άλλα αποφάσισαν να προσφέρουν γεύματα στους επαγγελματίες υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα