Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο μετατρέπει σε νοσοκομείο εκστρατείας το Πολύεδρο του Καράκας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έδωσε την έγκρισή του για να μετατραπεί σε νοσοκομείο εκστρατείας το Πολύεδρο του Καράκας.

Parallaxi
βενεζουέλα-ο-μαδούρο-μετατρέπει-σε-νο-405942
Parallaxi

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έδωσε την έγκρισή του για να μετατραπεί σε νοσοκομείο εκστρατείας το Πολύεδρο του Καράκας (El Poliedro de Caracas), το μεγαλύτερο κλειστό της χώρας που χρησιμοποιείται για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και θεάματα, ώστε να υποδεχθεί ασθενείς που πάσχουν από την COVID-19.

«Ζήτησα να προετοιμαστεί το Πολύεδρο του Καράκας. Μπορεί να μεταμορφωθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου, σε νοσοκομείο εκστρατείας που θα υποδέχεται ασυμπτωματικούς» φορείς του SARS-C0V-2, ανέφερε σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε πότε θα μετατραπεί το κλειστό σε νοσοκομείο.

Με χωρητικότητα 20.000 ανθρώπων, το Πολύεδρο έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς συναυλίες δημοφιλών μουσικών συγκροτημάτων (Queen, Metallica…), τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Βενεζουέλα, αλλά και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι Παναμερικανικοί Αγώνες.

Όμως αφότου η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, στην εγκατάσταση αυτή δεν έχουν γίνει πολιτικές συγκεντρώσεις.

Ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή προχθές Τρίτη η καραντίνα που επιβάλλεται από τα μέσα Μαρτίου να ενισχυθεί στο Καράκας και στη γειτονική πολιτεία Μιράντα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται να εξαπλώνεται.

Το μέτρο συνεπάγεται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πλην των σούπερ-μάρκετ, των φαρμακείων και κάποιων ακόμη τομέων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι.

Επισήμως, στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 100 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 10.428 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2. Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ότι στην πραγματικότητα, ο απολογισμός είναι πολύ βαρύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα