Επικαιρότητα

Βεβήλωσαν ξανά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
βεβήλωσαν-ξανά-το-μνημείο-του-ολοκαυτ-164073
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η ενέργεια αυτή φαίνεται να αποδίδεται σε άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, η οποία έγινε σε συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑ-Θ).

Στο μεταξύ, η παραπάνω πορεία, κινούμενη από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέσω κεντρικών δρόμων, έφτασε μέχρι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου οι συμμετέχοντες κινήθηκαν πάλι πίσω προς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημείο είχε βεβηλωθεί ξανά πρόσφατα, την ίδια μέρα που πυρπολήθηκε η κατάληψη Libertatia από ακροδεξιούς τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε σχετικά: Το αρχιτεκτονικό διαμάντι που κάηκε και η ιστορία του

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος βρίσκεται στη νότια πλευρά στην Πλατεία Ελευθερίας και φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των Ελλήνων Εβραίων της πόλης που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μετά το τέλος του αποψινού συλλαλητηρίου, στο ύψος της Φιλίππου, προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα κατά της ακροδεξιάς.

Επιπλέον, ένταση επικράτησε και στην περιοχή της Ροτόντας, στην οποία κινήθηκε ομάδα ατόμων που έφυγε από τον όγκο της πορείας για το Μακεδονικό. Προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα ενώ επιτέθηκαν και σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες εικόνες του συλλαλητηρίου έξω από το ΥΜΑΘ || Σημαίες και πανό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα