Ελλάδα

Βίαιη επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης πριν λίγο

Άγρια επίθεση με κλωτσιές και ύβρεις.

Parallaxi
βίαιη-επίθεση-στο-δήμαρχο-θεσσαλονίκ-324733
Parallaxi

Ένα ακραίο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αφού προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Σοφία και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου βρίσκεται και το μνημείο ο δήμαρχος μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί ο δήμαρχος έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών και αρνητικών σχολίων για φιλοτουρκική στάση ενώ ορισμένοι άρχισαν να του ζητούν επίμονα να αποχωρήσει ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν βρισιές και χυδαιότητες. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συνέχισε να παρακολουθεί την εκδήλωση ήρεμος και τότε ξαφνικά ομάδα ατόμων κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, βρίζοντας χυδαία και του επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία. Η συνοδεία του τον απομάκρυνε με κόπο από το σημείο. Η άσκηση βίας σε μια τόσο σημαντική επέτειο αμαυρώνει την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν μωρά στην αγκαλιά και βρίζουν τον δήμαρχο ή τον κλωτσούν. Άλλοι πετούν μπουκάλια και χτυπούν το αυτοκίνητο του.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα