Ελλάδα

Video: Στο έλεος του ανέμου η Ζάκυνθος και το Αντίρριο – Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη

Οι ισχυροί άνεμοι χτυπούν τα σκάφη στην Ζάκυνθο, ενώ δεκάδες είναι τα εγκλωβισμένα φορτηγά στο Αντίρριο

Parallaxi
video-στο-έλεος-του-ανέμου-η-ζάκυνθος-και-το-658945
Parallaxi
στιγμιότυπο youtube

Τα σκάφη στο λιμάνι της Ζακύνθου στο έλεος των ανέμων

Τόσο την περασμένη νύχτα όσο και νωρίς τα χαράματα, οι πολύ ισχυροί άνεμοι του μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» δημιούργησαν υλικές ζημιές. Οι άνεμοι που με ριπές έφθαναν τα 10 μποφόρ, χτυπούσαν με μανία τα σκάσφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Ιθάκη

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός, στην Ιθάκη, με τους κατοίκους του νησιού να χαρακτηρίζουν ως “πρωτοφανή φαινόμενα”, αυτά που έπληξαν το νησί .

Το μεγαλύτερο” χτυπήματα” από τον” Ιανό” έχουν δεχτεί τα παραθαλάσσια χωριά Φρίκες και Κιίνι. Στα καταστήματα που βρίσκονται πάνω στην θάλασσα, οι θυελλώδης άνεμοι ξήλωσαν όλες τις πέργολες και τα δύο χωριά γέμισαν φερτά υλικά από την θάλασσα .

Ακόμα υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού, από πτώσεις δέντρων ενώ στον χωριό Πιασαετό έχει καταστραφεί τμήμα του οδοστρώματος.

Στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ, έχουν βουλιάξει πολλά τουριστικά σκάφη.

Τέλος ολόκληρο το νησί βρίσκεται στο σκοτάδι ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες.

Δεκάδες φορτηγά εγκλωβισμένα στο Αντίρριο 

Εγκλωβισμένοι βρίσκονται δεκάδες οδηγοί φορτηγών από χθες το βράδυ, στο Αντίρριο Ναυπακτίας, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός». Τα φέρι μποτ δεν εκτελούν δρομολόγια από χθες στις 19:45, λόγω των ισχυρών ανέμων της κακοκαιρίας «Ιανός».

Όμως και στην Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, δεν επιτρέπεται η διέλευση, παρά μόνο σε ΙΧ και μηχανάκια. Οι οδηγοί είναι αναστατωμένοι, καθώς η καταιγίδα από το μεσημέρι έχει κοπάσει, ενώ η θάλασσα είναι σε απόλυτη ηρεμία.

Πηγή: imerazante.gr, npress.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα