Διεθνή

Video: Στο κόκκινο η ένταση διαδηλωτών και αστυνομικών στις ΗΠΑ

Βια χωρίς τέλος σε μια Αμερική που ζει το πιο δύσκολο καλοκαίρι της

Parallaxi
video-στο-κόκκινο-η-ένταση-διαδηλωτών-και-α-605061
Parallaxi

Πληθαίνουν τα video που κάνουν το γύρω του διαδικτύου στα οποία αντικατοπτρίζεται η ένταση που επικρατεί μεταξύ διαδηλωτών του κινήματος Βlacκ Lives Matter και των αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει μήνες από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα σε μία στιγμή που η χώρα περνάει μια πρωτοφανή για τα Αμερικανικά δεδομένα υγειονομική κρίση την οποία οι περισσότεροι φαίνεται πως αγνοούν.

Ενδεικτικά τα δυο video στα οποία μια διαδηλωτής του κινήματος Blck Lives Matter, η οποία μάλιστα υποστήριξε πως είναι και Άτομο με Αναπηρία, ευχήθηκε να πεθάνουν τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι οικογένειες τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδηλωτής δεν μπορούσε να πειθαρχήσει με τις εντολές των αστυνομικών να περπατάει γρηγορότερα εξαιτίας της αναπηρίας της γεγονός που οδήγησε και στο ξέσπασμα της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Portland κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο νοσηλεύτηκε με κάταγμα στο κρανίο από μη θανατηφόρα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν εκεί οι αρχές. Στο Portland πλέον οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κάθε μέρα εδώ και 45 ημέρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα αν και πότε θα ηρεμήσουν τα πράγματα.

Σε άλλο video αστυνομικοί φαίνεται πως μονομαχούν πλέον σώμα με σώμα με υπόπτους όπως συνέβη στο Bronx πριν από περίπου 2 εβδομάδες όταν 2 αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν ύποπτο υπό το βλέμμα δεκάδων παρευρισκομένων. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να αρνηθεί αλλά να πιάσει με κεφαλοκλείδωμα τον έναν από τους 2 αστυνομικούς μια τακτική άκρως αμφιλεγόμενη στις ΗΠΑ και η οποία πρόκειται να απαγορευτεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μετά από μια σύντομη μάχη ο ύποπτος ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό και φεύγει από το σημείο ενώ το πλήθος συνεχίζει να τον επευφημεί. Ο αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ ο ύποπτος που αποδείχθηκε μέλος συμμορίας που δρούσε στην περιοχή παραδόθηκε, σύμφωνα με την NY Post, μια εβδομάδα αργότερα για να αφεθεί ελεύθερος χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Χρήστες των κοινωνικών δικτύων καταδίκασαν την επίθεση ενώ δεν ήταν λίγοι που στάθηκαν στην ειρωνεία μία από τις αγαπημένες τακτικές των αστυνομικών στις ΗΠΑ να χρησιμοποιείται πλέον εναντίον τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα