Διεθνή

Βιέννη: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε εξέλιξη σε 6 σημεία

Σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση στην Βιέννη. Άγνωστος αριθμός νεκρών. Βίντεο δείχνουν εν ψυχρώ δολοφονίες στο δρόμο. 

Parallaxi
βιέννη-τρομοκρατικές-επιθέσεις-σε-εξ-679749
Parallaxi

Σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση στην Βιέννη. Άγνωστος αριθμός νεκρών. Βίντεο δείχνουν εν ψυχρώ δολοφονίες στο δρόμο.

Έξι διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης της Βιέννης που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Αυστρίας, στοχοθετήθηκαν στην επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ORF επικαλούμενο την αστυνομία.

https://www.youtube.com/watch?v=zjOhotSRRt8

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε πως ένας ύποπτος και ένας περιστατικός σκοτώθηκαν από πυρά. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Остановка общественного транспорта #Vienna.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ news_blog_ukraine στις

Τουλάχιστον ένα νεκρό επιβεβαιώνουν οι υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας από την ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έως και επτά δράστες μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι

https://www.youtube.com/watch?v=7-1upOA43Mo

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν μια ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στην Βιέννη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε πως ο νεκρός είναι αστυνομικός. Η αυστριακή τηλεόραση μετέδωσε πως έως και επτά δράστες μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι μετά την επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση δηλώνοντας πως σε αυτήν εμπλέκονται πολλοί δράστες. Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί δράστες, δυστυχώς, υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες, πιθανώς και νεκροί. Οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μακρύκαννα όπλα, οπότε αποτελούν μεγάλη απειλή”, δήλωσε ο Νέχαμερ αργά το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF 1. Ο υπουργός προέτρεψε τους κατοίκους της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν ανοιχτούς χώρους στην πόλη. Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αναφορές για μια ομηρία σε εστιατόριο.

Όλα ξεκίνησαν πριν δυο ώρες με ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης, ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

………….. #wien #Vienna #terrorinwien #terrorism #terror #prayforwien

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TRAVEL🛩️|FREEDOM🗽|FAMILY❣️ (@we_like_to_travel) στις

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό. Νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς. Η αστυνομία ανέφερε στο tweet της ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Anschlag auf #Synagoge in #Wien, Polizei Grosseinsatz! Die “Kronen Zeitung” berichtete zudem, die #israelitische Kultusgemeinde in Österreich habe alle #jüdischen Mitbürger angewiesen, ihre Wohnungen nicht zu verlassen. 2.11.2020 🐺 Folgen @attilahildmann1981 ⚠️ DEUTSCHLAND STEH AUF ⚠️ Liebe #Christen, #Soldaten, #Muslime und #Polizisten, lasst Euch nicht spalten❗Kommt auf die Seite der Menschen, die für #Freiheit , #Frieden und #Menschlichkeit stehen❗ Folgt mir auf Telegram @kritischdenkenoffiziell t.me/kritischdenkenoffiziell #berlin #hamburg #frankfurt #koeln #stuttgart #Duesseldorf #news #love #dresden #leipzig #muenchen #Heilbronn #Wien #basel #salzburg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DG (@kritischdenken) στις

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

الشرطة النمساوية تقوم بعملية كبيرة لمواجهة الهجوم في العاصمة #فيينا #Vienne #ViennaAttack #synagoge #Israel #Austria #Oesterreich #Wien #synagoge #Hilton #hotel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη المدار نيوز – الآن (@almadarnews) στις

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα